Yandex Metrica

Rusya Savunma Bakanı'ndan şok iddia: Ukrayna'da nükleer silah olabilir

Rusya Savunma Bakanı'ndan şok iddia: Ukrayna'da nükleer silah olabilir

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'nın nükleer kabiliyet konusunda Kuzey Kore ve İran'dan çok daha fazla kapasiteye sahip olduğuna dikkat çekti.

Dünya

23.01.2024, 22:05

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna topraklarını ilhak anlamına gelen kritik kararı imzaladığı dakikalarda Savunma Bakanı Sergey Şoygu da başta Putin olmak üzere Rusya Güvenlik Konseyi üyelerine kritik bilgiler veriyordu. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Münih Güvenlik Konferansı'ndaki konuşmasında, ülkesini nükleer silahlardan arındıran Budapeşte Momerandumu'ndan duyduğu pişmanlığı dile getirdiğini hatırlatan Şoygu, bu sözleri çok tehlikeli bulduğunu belirtti.

Sovyetler Birliği döneminde teknolojik üs olmasından ötürü Ukrayna'nın nükleer silah geliştirme kapasitesine sahip bulunduğunu dile getiren Şoygu, "Ukrayna İran ve Kuzey Kore'yi aşan bir nükleer kapasite yaratabilecek ekipman, teknoloji ve uzmanlara sahip" dedi. 

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

ALMANYA BAŞLIK SAĞLAYABİLİR

Ukrayna envanterindeki Toçka-U adlı balistik füzelere dikkat çeken Şoygu, "Sadece nükleer silah teknolojisi değil aynı zamanda etkili taşıyıcı füzelere sahipler. Bu arada taktik nükleer başlıkları Almanya da sağlayabilir, Ukrayna'da taşıyıcı füzeler zaten var" diye konuştu. 

Donbass hudut hattında Ukrayna askerleri mevcudunun 59 bin 300 kişi olduğunu ileri süren Şoygu, Luhansk ve Donetsk bölgelerine yakın mevzilerde ayrıca 354 tank, 2 binden fazla zırhlı araç, taktik füze sistemleri bulunduğunu dile getirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading