Yandex Metrica

Rusya Donbas'ta kan kaybediyor! Putin'in propagandist muhabirinden akılalmaz itiraf

Rusya Donbas'ta kan kaybediyor! Putin'in propagandist muhabirinden akılalmaz itiraf

Rusya Ukrayna savaşı yoğun bir şekilde devam ederken, Ukrayna'nın kalbi Kiev'i kuşatan ancak ele geçirmeyen Rusya, Donbass'ta başarısızlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Putin'in 'propagandacı savaş muhabiri' olarak adlandırılan Rus gazetecinin sözleri de Moskova'nın bu işgali istediği gibi gerçekleştiremediğini açıklıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:14

Rusya-Ukrayna savaşı yoğun bir şekilde devam ederken ilk günlerden itibaren Kiev'i hedef alan ancak haftalarca süren kuşatmaya rağmen kenti düşüremeyen Rusya hedefini doğuya çevirdi.

ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

DOĞUDA DA İSTEDİĞİ HEDEFE ULAŞAMADI

Ancak görünen o ki Rusya doğuda da istediği hedefe ulaşamadı. Haftalardır Donbas'a saldırılar düzenleyen Rusya bölgede bir kazanım elde edebilmiş değil.

İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek Haberi Görüntüle

'RUSYA'NIN DONBAS'TAKİ İLERLEYİŞİ DURDU'

Ukrayna'daki Rus işgalcilerin yanına ilk aldıkları gazeteci olan Kremlin propagandisti Aleksandr Sladkov, Rus ordusunun Donbas'taki ilerleyişinin neredeyse durduğunu bildiriyor. Savaş muhabiri olarak adını duyuran Russia-1 TV muhabiri Sladkov, Ukrayna ve Rus askerlerin göğüs göğüse çarpıştığı Donbas'ta işgalcilerin yerinde saydığını Pazartesi akşam saatlerinde paylaştığı videoda itiraf etti.

İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları yapıldı İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları... Haberi Görüntüle

'RUS ORDUSUNUN BAŞARISIZ OLDUĞUNU SÖYLEYİP KOMUTANLARI SUÇLADI'

Rus muhabir ayrıca Donbas'ta Rus ordusunun başarısız olduğunu söyleyip komutanları suçladı. İngiliz Daily Mail gazetesi Sladkov'un önceki yayınlarının aksine son videosunda tonunun değiştiğine dikkat çekti.

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN İLERLEYEMEMESİNDE 4 ETKEN

Öte yandan üst düzey bir ABD'li yetkili de, Sladkov'un aktardığını doğrulayan açıklamalar yaptı. ABD'li yetkiliye göre, haftalar geçmesine rağmen Rus işgal birlikleri Donbas'ta birkaç kilometre yer elde edebildi. ABD'li yetkili, Donbas'taki lojistik sorununun çözülmediğini, bazı Rus askerlerin emirlere uymayı reddettiğini, bahar çamuru nedeniyle Rus birliklerinin yalnızca asfalt yolları kullanabildiğini ve topçu ateşi altında ilerleyemeceğini aktarıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading