Yandex Metrica

Rusya'dan Japonya'ya gözdağı! O bölgede tatbikat başlattı

Rusya'dan Japonya'ya gözdağı! O bölgede tatbikat başlattı

Rusya Kuril Adaları'nda tatbikat gerçekleştirdiğini duyurdu. Ukrayna'ya saldırılar devam ederken bir gözdağı da Japonya'ya verildi. Askeri tatbikata 3 bin askerin katıldığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:02

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Moskova'dan Japonya ile krizi artıracak bir hamle geldi. Japonya’nın Kuzey Toprakları olarak adlandırdığı bölgede askeri tatbikat başlatan Rusya bölgede hak idiia ediyor. Bu gerginlik Japonya tarafından 'gözdağı' olarak yorumlandı.

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar 9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın... Haberi Görüntüle

TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRDİ

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, topçu birlikleri de dahil 3 bin askerin düşman çıkarması senaryosu altında tatbikat gerçekleştirdiği kaydedilirken, keşif faaliyetleri için son teknoloji insansız hava araçlarının kullanıldığı ve tanksavar füzeleri fırlatma prosedürlerinin uygulandığı da ifade edildi.

İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdık' İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak... Haberi Görüntüle

'TOKYO'YA GÖZDAĞI VERİLDİ'

Japonya basınında yer alan haberlerde Rusya'nın askeri tatbikatı "Tokyo’ya gözdağı" olarak yorumlandı.

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

BARIŞ MÜZAKERELERİ ASKIYA ALINMIŞTI

Yeni Şafak gazetesinin aktardığı habere göre, Moskova, geçtiğimiz hafta barış antlaşması müzakerelerinin askıya alınacağını duyurmuştu. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kararın Japonya’nın "Ukrayna durumuyla ilgili ilişkilerde tek taraflı ve dostça olmayan kısıtlamalarından kaynaklandığı" belirtilirken, "Bu şartlar altında her iki ülke için de önemli olan bir belgenin imzalanması konusunda görüşme yapılması mümkün değildir" ifadelerine yer verilmişti.

NATO toplantılarını fırsat biliyor: Zelenski yine silah istedi NATO toplantılarını fırsat biliyor: Zelenski yine silah istedi Haberi Görüntüle

JAPONYA-RUSYA ARASINDA YILLARDIR SÜREGELEN KRİZ

Rusya, Japonya’nın Kuzey Toprakları olarak adlandırdığı Kuril Adaları’nın parçası olan 4 adayı 2. Dünya Savaşı’nın son günlerinde topraklarına katmıştı. Japonya, adaların kendilerine geri verilmesini 2. Dünya Savaşı’nın bitiminde imzalanamayan barış anlaşmasının imzalanması için şart koşmuştu.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik işgal başlatmasının ardından Japonya, yaptırımlar konusunda batı dünyasına katılarak Rusya’yı hedef alırken, gelişmelerin Rusya-Japonya ilişkilerini ne yönde etkileyeceği merak konusu olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading