Yandex Metrica

İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdık'

İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdık'

İran'ın BM Daimi Temsilciliğinin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda "Eğer BM Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik tesisimize yönelik menfur saldırısını kınasa ve sorumluları adalete teslim etseydi, İran bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdı." ifadesi kullanıldı.

Dünya

24.04.2024, 11:03

İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da düzenlediği hava saldırısının yankıları sürüyor. İran'ın 2'si general 7 kişinin ölümüne neden olan saldırıya ne zaman cevap vereceği bilimmezken İran'ın BM Daimi Temsilciliğinin X sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj dikkatleri çekti.

Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi ile kadın istihdamına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi! Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi... Haberi Görüntüle

"BMGK GEREĞİNİ YAPMADI"

Mesajda "Eğer BM Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik tesisimize yönelik menfur saldırısını kınasa ve sorumluları adalete teslim etseydi, İran bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdı." ifadesi kullanıldı.

Gazetecilere açıklama yapan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise Şam'daki saldırıya ilişkin olarak BM Güvenlik Konseyi'nin bir açıklama yapması için uğraştıklarını söyledi. Rus temsilci söz konusu açıklamanın şimdiye kadar yapılamamasının sebebini Anglosakson mevkidaşlarına bağladı. 

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN SALDIRISI

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde, 7 kişi ölmüştü. Saldırıda 6 Suriye vatandaşı da hayatını kaybetmişti. İran çeşitli defalar bu saldırıya misilleme yapacaklarını belirtmişti. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, çarşamba günü yaptığı açıklamada İsrail'in Şam'daki saldırısının İran'a yapılmış sayıldığını söylemiş "Konsolosluğumuza saldırdıklarında bizim topraklarımıza saldırmış sayılırlar" ifadesini kullanmıştı. ABD Başkanı Joe Biden ise diğer saldırılarda olduğu gibi bu saldırıda da İsrail'e koşulsuz destek vermiş ve "İsrail'in güvenliğini korumak için elimizden geleni yapacağız" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading