Yandex Metrica

Rusya Avrupa'yı açıkça tehdit etti: 'Haritadan sileriz'

Rusya Avrupa'yı açıkça tehdit etti: 'Haritadan sileriz'

Rusya, Ukrayna'ya ağır silah ve tank gönderme kararı alan Avrupa ülkeleri Fransa, Almanya ve İngiltere'yi açıkça tehdit etti.

Dünya

29.02.2024, 19:50

İngiltere, Almanya ve Fransa, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin talebi üzerine tank ve silah desteği için harekete geçerken Rusya'dan Avrupa'ya tehdit geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Haberi Görüntüle

'KIYAMET SİLAHI' YÜKLENİYOR

Rus haber ajansı Tass'ın bugünkü haberine göre, 'Kıyamet Silahı' olarak da bilinen Belgorod nükeer denizaltısında konuşlandırılacak 'Poseidon' torpidoları için nükleer savaş başlığı üretilmeye başlandı. 

Tass'a demeç veren savunma kaynağı, "Poseidon torpidoları için ilk nükleer savaş başlığı üretildi. Belgorod denizaltısı bunları yakın gelecekte teslim alacak." ifadelerini kullandı. 

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

'ONLARA KARŞI KOYABİLECEK BİR SİLAH YOK'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Poseidon'u ilk kez 2018'de duyurmuştu. Putin,  Poseidon'u "nükleer güç  kaynağına sahip, stratejik bir silah" olarak tanımlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Yüksek manevra kabiliyetine sahip ve neredeyse yok edilemezler. Bugün dünyada onlara karşı koyabilecek hiçbir silah yok.

Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Haberi Görüntüle

'LONDRA'YI HARİTADAN SİLEBİLİRİZ'

Rus devlet kanalı Rossiya 1'de Poseidon'un tanıtıldığı bir programa katılan emekli General Andrey Gurulev, İngiltere ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank göndermesine dair kırmızı çizginin aşıldığını söyledi ve bu iki ülkeyi açıkça tehdit etti.

Gurulev, İngiltere'yi 'kendini beğenmişlikle' suçladı ve Rusya'nın nükleer silahlar olmadan da Londra'yı haritadan da Londra'yı haritadan silebileceğini söyledi. 

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

LEOPARD TANKLARI DA GÖNDERİLECEK

Alman hükümeti tarafından bugün yayımlanan askeri yardım listesinde Ukrayna'ya gönderilmek üzere 40 Marder tipi piyade savaş aracı, Patriot hava savunma sistemi ve füzeleri, 100 bin ilk yardım kiti ve gözetleme amacıyla kullanılan 114 insansız hava aracı yer aldı.

İngiltere'den yapılan açıklamada ise Ukrayna'ya önümüzdeki günelrde 14 adet “Challenger-2” tanklarıyla 30 adet 155 milimetrelik “AS-90” obüs topları gönderileceği belirtildi.

İngiltere-Almanya ve Fransa'nın yanı sıra Polonya da Ukrayna’ya belirli miktarda Alman yapımı “Leopard” tankları göndermeyi planlıyor. ABD ise “Abrams” tanklarının gönderilmesi için düğmeye bastı.


Loading