Yandex Metrica

Rusya ağır kayıplar vermeye devam ediyor! Gizemli patlamanın detayları ortaya çıktı

Rusya ağır kayıplar vermeye devam ediyor! Gizemli patlamanın detayları ortaya çıktı

Rus ordusunun Aralık 2022'den bu yana yaşadığı kayıplar şok etkisine yol açtı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 432'inci gün geride kaldı. Ukrayna'nın orta kesimindeki Pavlograd'da Rus top mermilerinin yol açtığı patlamanın gizemi aralandı. Kiev yönetiminin en önemli destekçisi ABD'den yapılan açıklama savaşta yeni bir eşiğin aşıldığını gösteriyor.

Dünya

23.01.2024, 20:49

Zeleskiy, Dnipropetrovsk bölgesindeki Pavlograd'ı sarsan Rus saldırısında iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bir video mesaj paylaşan Zelenskiy, 40 yaralı arasında ise çocuklar ve kadınların bulunduğu bilgisini de verdi.

Savaştan önce 108 bin kişinin yaşadığı Pavlograd, halihazırda şiddetli çatışmaların devam ettiği Donetsk'teki cephe hatlarına kuş uçuşu yaklaşık 120 kilometre uzaklıkta.

Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Haberi Görüntüle

1800 TONDAN FAZLA KATI ROKET YAKITI

İnternette yayımlanan videolarda Rus bombardımanın ardından Pavlograd'da bir dizi şiddetli patlamanın gerçekleştiği görüldü. Ukrayna bir sanayi tesisinin yanı sıra çok sayıda apartman bloğunun vurulduğunu belirtiyor.

Bazı Batılı askeri analistler ise, devasa patlamanın gerçekleştiği yerin bir kimya tesisi olduğunu söylüyor. Analistlere göre, söz konusu tesis eski roket yakıtlarının saklandığı bir depo ve Sovyet balistik füzelerinin parçaları da burada tutuluyordu.

BBC'nin 2020 yılındaki haberinde, vurulan tesiste son kullanım tarihi 20 yıl önce dolmuş 1800 tondan fazla katı roket yakıtı saklandığı bildirilmişti.

Ukraynalı yetkililer, patlamanın hemen arkasından yaptığı açıklamalarda Pavlograd sakinlerini tehlikeye atacak herhangi bir kimyasal sızıntının yaşanmadığını dile getirdi.

Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Haberi Görüntüle

İSTİFANIN SEBEBİ BELLİ OLDU

İngiliz istihbaratının bugün yayımladığı rapor da, yine Rus ordusunun lojistiğine odaklanıyor. Londra'ya göre, lojistikten sorumlu Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Mikhail Mizintsev'in istifası savaş zamanında karşılanamayan ihtiyaçları kanıtlıyor.

Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Haberi Görüntüle

WAGNER GRUBU ARASINDA BÜYÜYEN ÇATLAĞIN ESAS NEDENİ LOJİSTİK

General Mizintsev'in koltuğunda yalnızca sekiz ay kalabildiğini hatırlatan İngiliz istihbaratına göre, Ukrayna'da bataklığa saplanan Rus ordusu için lojistik en önemli sorunlardan biri olmayı sürdürüyor. Rusların başarılı bir saldırı için gereken cephaneye sahip olmadığını da ekleyen İngilizlere göre, Rus düzenli ordusu ise paralı askerler Wagner Grubu arasında büyüyen çatlağın esas nedeni de lojistik. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading