Yandex Metrica

Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak

Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak

Almanya Savunma Bakanlığı reform atılımlarına başladı. Orduda bulunan 3 bin Müslüman asker için İmam alma kararı aldılar. Hristiyan ve Yahudilere bu imkan verilmezken Müslüman askerlere manevi destek sağlanmaya çalışılıyor.  

Dünya

26.04.2024, 18:19

Almanya, ordusunu kuvvetlendirmek için reform çalışmaları yapacağını duyurmuştu. Alman ordusunda görev alan 3 bin Müslüman asker için orduya İmam alma kararı alındı. Alınan bu destek kararının Hristiyan ve Yahudi dinine mensup askerlere verilmediği, sadece Müslüman askerlere manevi destek verileceği açıklandı.

Söz konusu askerlere imam desteğinin sağlanması, Federal Meclis'in Alman ordusundan sorumlu üyesi Eva Högl tarafından meclise sunuldu. Högl, Alman ordusunda bulunan Müslüman askerlere saygı duyulması, manevi destek verilmesini dile getirdi.

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

PİSKOPOS KARARA DESTEK ÇIKTI

Deutsche Welle'nin raporuna göre Alman ordusunda 3 bin Müslüman asker görev yapıyor. Orduda görev yapan Piskopos Bernhard Felmberg, Müslüman askerlere imam desteği verilmesinin ihtiyaç olduğunu belirterek, verilen karara destek olduğunu açıkladı.

Felmberg, ''Orduda giderek artan sayıda Müslüman hizmet veriyor. Bu askerlere kendi dinlerinde manevi destek seçeneğinin verilmesini destekliyorum.'' ifadelerini kullandı.

ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE YASAK: ALMANYA'DA SERBEST

Türkiye'de 1967'de hukuken kaldırılan Din Subaylığı birimi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde yeniden kadro açılmasıyla aktif hale getirilirken, bazı kesimler tarafından gericilik tartışmasına dönüştürüldü.

TSK'da en son Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kullanılan Din Subaylığı'nın açıklaması, Subay İhtisasları bilgilendirme kısmında şu ifadeler ile yapılıyor;

Personelin, moral, sosyal refah ve mutluluğunun arzu edildiği seviyeye ulaşması için manevi telkinlerde bulunur.

Din eğitimini, ibadet ve dinî törenleri idare eder. İbadethane ihtiyaçlarını ilgili makamlarla eş güdüm sağlamak suretiyle sağlar. Din işlerini sevk ve idare eder.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading