Yandex Metrica

Ruslar Çernobil'in en tehlikeli bölgesine siper kazdı: Bunu sadece katil devlet yapar

Ruslar Çernobil'in en tehlikeli bölgesine siper kazdı: Bunu sadece katil devlet yapar

Rus kuvvetleri Çernobil'in en tehlikeli radyoaktif bölgesinde siper kazdı. Ukrayna ordusu, sosyal medyadan görüntüleri yayınladı. Yapılan açıklamada "Yalnızca katil bir devlet bunu yapabilir" ifadelerine yer verildi.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği emirle Rus birlikleri Ukrayna'ya askeri operasyon başlattı. İki ülke arasında diplomasi trafiğinde duraklama dönemine girilse de silahlar susmuyor ve insanlar can vermeye devam ediyor.

Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu tespit edildi! Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu... Haberi Görüntüle

BUÇA'DA SİVİL KATLİAM

Özellikle Buça'da sivil katliam tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Ukrayna cephesi ''Bu bir soykırımdır'' ifadesi kullanırken Ruslar kan donduran görüntüler için ''sahte'' savunmasında bulunduç. Avrupalı liderler ise Putin'in savaş suçu işlediğini ve yargılanması görüşünde birleşti. 

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

DRONE GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Öte yandan Ukrayna ordusu, tarihin en kötü nükleer felaketini yaşayan Çernobil Hariç Tutma Bölgesi'nin en kirli bölümü olan Kızıl Orman'da Rus birliklerinin kazdığı siperleri ortaya çıkaran drone görüntülerini paylaştı. Kızıl Orman adını, dünyanın en kötü nükleer felaketi olan 1986 Çernobil'deki patlamadan kaynaklanan radyasyonu emdikten sonra düzinelerce kilometrekare çam ağacının kırmızıya dönmesiyle aldı.

Hizbullah, İsrail'i kalbinden vurdu: Tarihi misilleme! Hizbullah, İsrail'i kalbinden vurdu: Tarihi misilleme! Haberi Görüntüle

"KATİL BİR DEVLET YAPABİLİR"

Ukrayna ordusunun sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı videonun Rusya’nın savaş suçlarına dair bir kanıt niteliğinde olduğu belirtti. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Rus komutanlığı, askerlerine Mart 2022'de radyoaktif Kızıl Orman'daki Çernobil nükleer santralinin yakınında tahkimatlar kazmalarını emretti. İnsan yaşamı, hatta kendi askerlerinin hayatını bile ihmal etmek, yalnızca katil bir devletin yapabileceği bir şeydir" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading