Yandex Metrica

Rus Savaş gemisi, Japon Denizi’nde ABD destroyerinin sınırı geçme girişimi engellendi

Rus Savaş gemisi, Japon Denizi’nde ABD destroyerinin sınırı geçme girişimi engellendi

AUKUS süreciyle tansiyonun yükseldiği günlerde Rus Savaş Gemisi, Japon Denizi’nde ABD destroyerinin deniz sınırı ihlalini durdurmak için 60 metre mesafesine yaklaştı.

Dünya

23.01.2024, 18:08

Deniz manevraları, ABD'nin öncülüğünde Avustralya ve İngiltere ile birlikte AUKUS olarak adlandırılan yeni bir güvenlik paktı oluşturma çabalarının ardından Asya-Pasifik'te tansiyonun yükselmesinin ardından geldi.

Bir Rus Pasifik Filosu savaş gemisi, bugün Rusya'nın Japonya Denizi'ndeki deniz sınırlarını ihlal etmekle tehdit eden bir ABD destroyerinin 60 metre yakınına yaklaştı.

Rusya Savunma Bakanlığı konuya ilişkin bir açıklama yayımladı:

"Bugün, 15 Ekim yerel saatle 17:00 sularında, birkaç gündür Japon Denizi'nde faaliyet gösteren USS Chafee destroyeri, Rusya Federasyonu karasularına yaklaştı ve devlet sınırını geçme girişiminde bulundu.

Chafee, uyarıyı aldıktan sonra, kapalı deniz alanını terk etmek için rotayı değiştirmek yerine, helikopter güvertesinden kalkış hazırlıklarını gösteren sinyal bayraklarını kaldırdı, bu da savaş gemisinin rotasını ve hızını değiştirmesinin ve Rusya Federasyonu'nun Büyük Körfez'deki devlet sınırını ihlal etmek için harekete geçmesini imkansız hale getirirdi."

Rus Pasifik Filosu’na ait büyük anti-denizaltı gemisi Amiral Tributs’ın, uluslararası seyrüsefer kuralları çerçevesinde hareket ederek birkaç uyarının ardından davetsiz misafiri Rusya karasularından çıkarmaya yönelik çalışmalar başlattığı ifade edildi.

Açıklamada, "Rus gemi mürettebatının devlet sınırının ihlalini engellemekte kararlı olduğuna ikna olan Chafee destroyeri saat 17.50’de, Amiral Tributs gemisine 60 metre mesafe kala rotayı değiştirerek sınırımızdan uzaklaştı" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: SPUTNIK INTERNATIONAL
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading