Yandex Metrica

Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden düştü?

Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden düştü?

Rus Hava Kuvvetleri'nin en önemli uçaklarından olan Tupolev Tu-22M3 uzun menzilli süpersonik bombardıman uçağı yere çakıldı. Stravropol bölgesinde görevini gerçekleştiği sırada Ukrayna'ya ait Kh-22 seyir füzeleriyle etkisiz hale getirildi. Düşen uçaktan 3 pilot kurtarılırken, 1 pilotun arama çalışmalarına devam ediyor.

Dünya

02.05.2024, 08:17

Rus ordusunun en sık kullandığı uçaklardan olan Tupolev Tu-22M3 uzun menzilli bombardıman uçağı, Stravropol bölgesinde görev yaptığı esnada Ukrayna'ya ait Kh-22 seyir füzeleriyle etkisiz hale getirildi. Uçakta 4 kişilik mürettebatın bulunduğu, 3 pilotun sağ olarak kurtarıldığı 1 pilotin ise kayıp olduğu bildirildi.

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Tupolev Tu-22M3 uzun menzilli süpersonik bombardıman uçağı yere düştü

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Stavropol bölgesinde savaş görevini tamamladıktan sonra askeri hava üssüne dönerken, Rus Hava ve Uzay Kuvvetlerine ait Tu-22M3 model bombardıman uçağı düştü." ifadeleri kullanıldı.

Uçağın içinde mühimmatın bulunmaması, faciayı önledi. Stavropol Valisi Vladimir Vladimirov, kayıp pilotun aranmaya devam ettiğini açıkladı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya tarafından yapılan açıklamayı yalanlayarak, Tu-22M3 bombardıman uçağını düşürme operasyonu sırasından bir video yayımladı.

Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Haberi Görüntüle

UKRAYNA ORDUSU OPERASYON GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mykola Oleshchuk, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Kh-22 seyir füzeleri taşıyan Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Tu-22M3 uzun menzilli stratejik bombardıman uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Kiev'e bağlı birlikler operasyon esnasından görüntüleri paylaştı. Görüntülerde şu ifadeler yer aldı;

"Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaksavar füze birimleri ilk kez, Ukrayna Savunma İstihbaratı ile işbirliği içerisinde Rus teröristlerin kullandığı ve Kh-22 seyir füzelerinin taşıyıcısı olan Tu-22M3 uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını düşürdü."

Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

TU-22M3 BOMBARDIMAN UÇAĞININ ÖZELLİKLERİ

Tu-22М3 uzun menzilli süpersonik füze taşıyıcı bombardıman uçağı (NATO kodlaması: Backfire), güdümlü füzeler ve hava bombaları aracılığıyla deniz ve kara tabanlı hedefleri yok etmek üzere tasarlanmıştır.

2018 yılında, stratejik ve uzun menzilli havacılık uçak sistemleri için büyük ölçekli bir modernizasyon programı çerçevesinde tamamen modernize edilmiş ilk Tu-22М3М füze taşıyıcı bombardıman uçağı oluşturuldu. Komple modernizasyon sırasında uçak, yerli bileşenlere dayanan gelişmiş bir dijital aviyonik sistemle donatıldı. Yürütülen çalışmalar, artan taktik etkinlik ve daha geniş operasyonel yarıçap dahil olmak üzere uçak sisteminin savaş yeteneklerinin önemli ölçüde geliştirilmesiyle sonuçlandı. Tamamen modernize edilen Tu-22М3М füze taşıyıcı bombardıman uçağının ilk uçuşu 28 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading