Yandex Metrica

Peş peşe iki büyük facia! Biri haber diğeri değil

Peş peşe iki büyük facia! Biri haber diğeri değil

Amerika kıtası peş peşe iki trajedi yaşadı. Facialardan biri ABD'de, diğeri Meksika'da gerçekleşti. Amerikalıların yaşadığı trajedi dünya basınında flaş haber oldu, göçmenlerinki neredeyse gündeme bile gelmedi. İki faciaya yönelik tutum, trajedilerin nasıl kategorize edildiğini ortaya koydu.

Dünya

23.01.2024, 18:27

Amerika kıtası son 24 saatte iki büyük felaketi peş peşe yaşadı. Biri ABD sınırları içinde diğeri Meksika'daydı. Kıtasının kuzeyindeki faciayı tüm dünya basını son dakika haberiyle duyururken, kıtanın güneyinde yaşanan trajedi neredeyse haber bile olmadı.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

FACİA ABD'DE YAŞANINCA TÜM DÜNYADA FLAŞ HABER

ABD'nin birçok eyaletini vuran kasırga, Kentucky eyaletinde faciayı beraberinde getirdi. Hortumun ardından en az 50 kişinin öldüğü açıklandı. Can kaybının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

Peş peşe iki büyük facia Biri haber diğeri değil

ABD'de yaşanan, 50 kişinin can verdiği hortumu biz dahil tüm dünya basını son dakika haberiyle duyurdu. Felakete dair görüntüler ve fotoğraflar peşpeşe servis edildi.

Aslında haber bir çifte standardın da somut örneği. Çünkü hortumdan çok değil, sadece birkaç saat önce, ABD'nin sınırının hemen ötesinde benzer ölü sayısının yer aldığı bir trajedi yaşandı. 

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Haberi Görüntüle

MEKSİKA'DA ÖLEN GÖÇMENLER NEREDEYSE HABER BİLE OLMADI

Meksika'nın güneyinde, bir tırın otoyolda devrilmesi sonucu 55 kişi hayatını kaybetti. Ölenler dünyanın en tehlikeli göç yolculuklarından birisi olarak kabul edilen ABD-Meksika sınır hattını geçmeye çalışan göçmenlerdi. 

Peş peşe iki büyük facia Biri haber diğeri değil

ABD’ye varmak için kuzeye seyahat eden göçmenler, ABD’nin baskısı nedeniyle engellenen göç hareketi nedeniyle kamyon kasalarında trajediye yol alan binlerce kişiden sadece 55'iydi. 

Meksika’da şimdiye kadarki en kötü göçmen facialarından biri olan trajedi ne son dakika oldu ne de geniş bir haber olarak dünya basının da yer buldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading