Yandex Metrica

Pedofil Peter azledilecek mi? Sapık Joe Biden'ın yerine kim geçecek?

Pedofil Peter azledilecek mi? Sapık Joe Biden'ın yerine kim geçecek?

Hunter Biden'ın iPad'inden ortaya saçılan skandal görüntüler ABD Başkanı Joe Biden'ı koltuğundan edebilir. Pedofil Biden hakkında azil süreci başlatılması bekleniyor.

Dünya

13.03.2024, 22:30

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'a ait iCloud hesabından sızan skandal fotoğraf ve görüntüler, dünya gündeminin bir numaralı konusu haline geldi.

Hunter Biden'ın kokain çektiğini, fahişelerle fuhuş yaptığını ve küçük çocukları taciz ettiğini gözler önüne seren görüntü arşivinde en çok konuşulan kare ise babası Joe Biden'ı reşit olmadığı açıkça belli durumdaki bir kız çocuğuyla gösteren fotoğraflar oldu. 

Dünya genelinde milyonlarca insanın ABD Başkanı Biden'ı 'pedofil sapık' olarak suçlamasına neden olan fotoğrafların ardından Washington'a yeni bir tartışmanın fitili alevlenmiş görünüyor. Oğlu Hunter Biden tarafından iPad kişi listesine 'Pedofil Peter' adıyla kaydedilmiş Joe Biden'ın görevden azledilip yerine yardımcısı Kamala Harris'in getirileceği konuşuluyor. 

Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, küçük kız çocuklarıyla...

Son dönemde kameralar önünde pek çok gafa imza atan ve konuşurken faydalandığı notlardaki alakasız direktifleri bile resmi açıklama gibi seslendiren Joe Biden'ın demans hastalığının pençesinde olduğu iddia ediliyordu. Hâl böyleyken oğlunun iPad'inden Joe Biden'a ait pedofil fotoğrafların ortaya çıkması, ABD Başkanı'nın görev ehliyetine ilişkin şüpheleri had safhaya çıkardı. 

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

ABD BAŞKANLARININ AZİL SÜRECİ

ABD Anayasası, Kongre'ye başkanın üç kategoriden en az birince suç işlemesine kanaat getirilmesi halinde görevden alma yetkisi veriyor.

Bu suçlar ABD'nin düşmanı olan bir ülkeye yardım etmek olarak tanımlanan 'ihanet', siyasi fayda karşılığında para ya da hediye kabul etmeyi içeren 'rüşvet' ve yasalarda kesin bir tanıma yer verilmeyen 'ağır ve vahim suç' işlemek ya da 'başka kötü davranışta' bulunmak olarak sıralanıyor.

Amerikan anayasa hukuku uzmanları, son kategoriye ne tarz eylemlerin girdiğinin net olmadığını belirtiyor. Ancak uzmanlara göre, genellikle bu kategorideki eylemlerde, kamuoyunun genelini doğrudan etkileyen ağır bir suçun işlenmesi ya da başkana duyulan güvenin ciddi şekilde kırılması kriterleri aranıyor.

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

KAMALA HARRIS YENİ BAŞKAN OLABİLİR

Temsilciler Meclisi tarafından başkan hakkında alınan aziz kararı daha sonra Senato'da oylanıyor. Azil kararı Amerikan tarihinde şimdiye dek sadece 3 başkan hakkında işletildi: Andrew Johnson, Bill Clinton ve Donald Trump. Temsilciler Meclisi tarafından görevden azledilen bu isimler daha sonra Senato'da kendi partileri tarafından desteklenince aklandı. Yani azil süreci tamamlanmadı. 

Demokrat Parti'li Joe Biden'ın artık gizlenemez hale gelen skandallar sonrası 'ağır ve vahim suç' yahut 'kamuoyu güvenini sıfırlayan kötü davranış' gibi gerekçelerle azledilebileceği belirtiliyor. 80 yaşındaki Biden görevden alındığı takdirde yerine yardımcısı Hint kökenli Kamala Harris geçecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading