Yandex Metrica

Parçaları Karadeniz kıyılarında bulundu! Dünya şaşkına döndü: O ülkede alarm verildi

Parçaları Karadeniz kıyılarında bulundu! Dünya şaşkına döndü: O ülkede alarm verildi

Rusya'nın Dnipro'yu vurduğu füzelerin parçaları Karadeniz kıyılarına vurdu. Pantsir-S1 savunma sistemine ait bir füze parçalarının bulunduğu Romanya'da alarm verildi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

Ukrayna Savaşı birinci yılına yaklaşırken Rusya'nın füze saldırısına devam ettiği Dnipro'da can kaybı artıyor. Ekim 2022'de Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nı Rus anakarasına bağlayan Kerç Köprüsü'nü vurmasının ardından Rusya Ukrayna'yı uzun menzilli füzeler ve kamikaze dronlarla vurmaya başlamıştı. Üç aydır devam eden saldırıların ardından füze parçaları ise Karadeniz'e sürüklenmeye başladı.

1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si yoksulluk sınırında 1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si... Haberi Görüntüle

ENKAZ ALTINDA ARAMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Ukrayna'nın orta kesiminde yer alan Dnipro'yu hedef alan füzeler, son olarak sivillerin yaşadığı binayı hedef almıştı. Ukrayna ekipleri ise hafta sonundan bu yana enkaz altında kalan insanları aramaya devam ediyor. 

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rus füzesi ile vurulan binada 41 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri ise hala kayıp olan 24 kişiyi aramaya devam ediyor. 

Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Haberi Görüntüle

SAVAŞ SUÇLULARI MAHKEMEYE ÇIKARILACAK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, füze saldırısını savaş suçu olarak nitelendirirken şu şekilde konuştu:

Bu savaş suçundan sorumlu herkes belirlenecek ve mahkeme karşısına çıkarılacak.

BM'ye göre Dnipro, Ukrayna'ya açtığı savaşta şimdiye dek düzenlenen, en fazla can kaybının olduğu saldırılardan biri. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise füze saldırısı için "Savaş hukukunun olası ihlalinin yeni örneği" ifadesini kullandı.

Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu: Gazze kuşatmasını Türk filosu kıracak Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu:... Haberi Görüntüle

ROMANYA'DA ALARM VERİLDİ

Romanya Savunma Bakanlığı, Karadeniz kıyısındaki Gura Portitei'de Pantsir-S1 savunma sistemine ait bir füze parçası bulunduğunu açıkladıktan sonra Romanya'da da alarm verildi. 

Romanya'dan yapılan açıklamada, roketin patlayıcı özelliğini kaybettiği belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

Tespit edilen unsur, piroteknik ve tehlikeli madde içermemekte olup, Pantsir-S1 uçaksavar füze sistemi tarafından fırlatılan 57E6 tipi uçaksavar füzesinin fırlatma borusudur.

2022'nin son günlerinde, bir diğer NATO ülkesi Polonya'ya düşen S-300 füzesi dünyayı ayağa kaldırmıştı. Yapılan incelemede S-300'ün Rus füzelerini durdurmak için Ukrayna tarafından fırlatıldığı ortaya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading