Yandex Metrica

Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu: Gazze kuşatmasını Türk filosu kıracak

Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu: Gazze kuşatmasını Türk filosu kıracak

Ortadoğu'da başlayan İsrail zulmüne karşı ilk günden beri tepki gösteren Türkiye, Gazze ablukasını bir kez daha kırmayı hedefliyor. İsrail merkezli Yedioth Ahronoth gazetesi "Mavi Marmara 2" başlığını atarak duyurduğu Türk filosu pazartesi günü Gazze'ye doğru yola çıkacak.  

Dünya

29.04.2024, 00:58

7 Ekim'den bu yana ölüm ablukasına aldığı Gazze'de binlece insani öldüren, yüz binlerce insanı ise açlığa maklum eden İsrail'e başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye'den tepki sesleri yükselmeye devam ediyor. 

Son olarak soykırımın izlerini biraz olsun silmek için kolları sıvayan Türk aktivistler İsrail ablukasını kırıp Gazze'ye yardım götürmek için hazırlıklarını tamamladı. 

'Kara Kartal' nükleer kıyameti Avrupa'ya getirecek! CIA ajanı uyardı: Tüm dünya tehlike altında! 'Kara Kartal' nükleer kıyameti Avrupa'ya getirecek! CIA ajanı uyardı: Tüm... Haberi Görüntüle

"TÜRK FİLOSU GELİYOR..."

Türk filosunu Gazze'ye doğru yola çıkmasını "Mavi Marmara 2" başlığı ile duyuran İsrail medyası, 14 yıl önce hafızalara kazınan saldırıyı haberinde tekrar hatırlatarak, "İsrail ordusunun Gazze'ye giden Türk gemisini ele geçirmesinden neredeyse 14 yıl sonra, başka bir filonun gazeteciler ve barış aktivistleriyle birlikte Pazartesi günü yola çıkması bekleniyor; Amacı iki yönlü: 'Gazze halkına yardım etmek ve İsrail kuşatmasını kırmak" ifadelerini kullandı.

Ölümle pençeleşiyordu: Biden'dan Kovid-19 sonrası ilk kare Ölümle pençeleşiyordu: Biden'dan Kovid-19 sonrası ilk kare Haberi Görüntüle

MAVİ MARMARA SALDIRISININ ÜZERİNDEN 14 YIL GEÇTİ

"Gazze'ye ulaşmaya çalışan Türk gemisinin İsrail komandoları tarafından ele geçirildiği "Marmara olayının" üzerinden neredeyse 14 yıl geçti." diyerek haberi derinleştiren İsrail merkezli Yedioth Ahronoth gazetesi, gemide bulunan 9 Türk aktivistin öldürüldüğünü hatırlatarak, "Pazartesi günü başka bir filonun Gazze'ye doğru yola çıkması bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'dan skandal karar! Batı Trakya Türkleri tepki gösterdi: 'Lozan Antlaşması'na aykırı' Yunanistan'dan skandal karar! Batı Trakya Türkleri tepki gösterdi: 'Lozan Antlaşması'na... Haberi Görüntüle

"AMAÇ: İSRAİL KUŞATMASINI KIRMAK"

Habere devam eden İsrial medyası, 12 ülkenin vatandaşlarından oluşan filonun Gazze Şeridi sakinlerine yardım etmeyi planladığı ve aynı zamanda hedefinin İsrail'in bölgedeki ablukasını kırmak olduğunu yazdı.

Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill baskını artık garanti! SWIFT yerine CIPS geliyor Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill... Haberi Görüntüle

GAZZE'YE YARDIMIN ARKASINDA MİT Mİ VAR?

"Filonun Türk yetkililerin onayıyla yola çıkması beklenirken Türk insani yardım kuruluşu İHH'nın Başkanı Fehmi Bülent Yıldırım yer alıyor denilen haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hareketi teşvik etti ve Türk istihbarat başkanı da yolcuların zarar görmesini önlemek amacıyla filonun düzenlenmesinde yer aldı." denildi.

Filo yola çıkmadan önce basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, filoda bir Libya gemisi, bir Lübnan gemisi ve bir Türk gemisinin yer alacağını detaylandırdı. Gemilerin Mısır'ın El Ariş limanına yanaşması ve oradan Refah'a doğru yola devam etmesi planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Gemiler, Türkiye, Kanada, Güney Afrika, İspanya, ABD, Malezya ve İsveç'ten insani yardım, ekipman, gazeteci ve "barış aktivistlerini" taşıyacak. Yıldırım, "İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım konusunda kimse sessiz kalmayacak ve sessiz kalmayacak" dedi. "Gazze'yi ve sakinlerini korkunç savaşın zulmünden kurtarmalıyız."

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading