Yandex Metrica

1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si yoksulluk sınırında

1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si yoksulluk sınırında

1929 Dünya Ekonomik Buhranı'nda Alman ekonomisi iflas etme noktasına gelmişti. Günümüzde Alman halkının yüzde 20'sinin yoksulluk sınırında olduğu açıklanırken akıllara 1929 ekonomik buhranı geldi. Alman ekonomisi bu krizden kurtulabilecek mi?

Dünya

26.04.2024, 13:44

Almanya 2023 yılından itibaren yaşanan ekonomik sıkıntılar ciddi düzeyde kendini göstermeye başlamış durumda. Ekonomide Avrupa'nın en büyüğü olarak gösterilen Almanya halkının yüzde 20'sinin yoksulluk sınırına yaklaştığı açıklandı.

Almanya'nın federal istatistik ofisi tarafından yayımlanan raporda nüfusun yüzde 21.2'sini oluşturan 17 milyon 700 bin kişinin yoksulluk sınırında olduğu belirtildi. Bu veriler, Avrupa Birliği'nin yoksulluk tanımı dikkate alınarak oluşturuldu.

AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar açlıktan ölüyor' AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar... Haberi Görüntüle

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN YOKSULLUK TANIMI...

Avrupa Birliği'nin yoksulluk tanımı ise şu şekilde;

Yoksulluk riski altında olmak, ciddi maddi ve sosyal yoksunluk yaşamak, çok düşük iş yoğunluğu bir hanede yer almak gibi kriterlerin en az birine sahip olmayı öngörüyor.

Almanya, 1923: banknotlar (kağıt paralar) o kadar çok değer kaybetti ki duvar kağıdı olarak kullanıldılar.

Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA YOKSULLUK NEDEN ARTIYOR?

Almanya'nın Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'ya verdiği destek nedeniyle savunma harcamaları bir hayli artmış durumda. Almanlar enflasyon ile mücadele ederken Alman hükümeti bütçede kesinti yapacak alternatifler arıyor.

Alman vatandaşları kira ödeyemeyecek hale geldi. Yüzde 21.2'lik kısmın bir haftalık tatili karşılayamadığı, ayda bir kez bile dışarıda yemeğe çıkamadığı açıklandı.

Almanya'da yaşmaya başlanan bu ekonomik kriz, akıllara 1929 Dünya Ekonomik Buhranı'nı getirdi. Alman ekonomisi 1929 ekonomik buhranında iflas etme noktasında gelmişti.

Wall Street ile Broad Street'in kesiştiği noktada 1929 çöküşü sonrasında toplanan kalabalık

Türkiye'nin aldığı ticaret yasağı İsrail'de panik yarattı: Dışişleri Bakanlığı alternatif arıyor Türkiye'nin aldığı ticaret yasağı İsrail'de panik yarattı: Dışişleri Bakanlığı alternatif... Haberi Görüntüle

1929 EKONOMİK BUHRANI: KARA PERŞEMBE

1928 yılının başından 1929 yılı Ekim ayının başına kadar olan süreçte New York Menkul Kıymetler Borsası hızlı bir şekilde yükseliyordu. Fakat 3 Ekim 1929 tarihlerinde borsanın yükselişi durmuş, büyük holdignlerin hisse senetleri değer kaybetmişti. Bu kayıplar 21 Ekim günü yabancı yatırımcıların hisse senetlerini ellerinden çıkarmalarıyla hızlandı ve “Kara Perşembe” olarak anılan 24 Ekim 1929 Perşembe günü borsa dibe vurdu. 4.2 milyar dolar bir anda yok olmuştu. 

1929 yılında Wall Street Borsası'nın çökmesiyle birlikte Amerika'da başlayan ekonomik buhran kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına almıştı. Bu ekonomik buhran Almanya'da yoğun bir şekilde hissedildi. Almanya'daki tüm sektörleri etkisi altına alarak iş yapılamaz hale getirerek Almanya'yı iflasın eşiğine getirmişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading