Yandex Metrica

Pakistan'dan IMF'ye isyan: 'İç işlerimize karışma'

Pakistan'dan IMF'ye isyan: 'İç işlerimize karışma'

Başkent İslamabad'da açıklamalarda bulunan Pakistan Gelir ve Maliye Bakan Yardımcısı Ayşe Gous Paşa, IMF Pakistan Misyon Şefi Nathan Porter'in, ülkedeki siyasi gelişmelere atıfla "anayasa ve hukukla ileriye doğru barışçıl bir yol bulunabileceğini umduklarına" ilişkin ifadelerine tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 20:58

Ayşe Gous Paşa, IMF'nin yerel politikaya dair yorum yapmadığını hatırlatarak, IMF Pakistan Misyon Şefi Nathan Porter'in ülkedeki siyasi gelişmelere atıfla "anayasa ve hukukla ileriye doğru barışçıl bir yol bulunabileceğini umduklarına" ilişkin açıklamasını olağan dışı bulduğunu ve bunun iç işlerine müdahale olduğunu belirtti.

Paşa, Başbakan Şahbaz Şerif'in IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile geçen hafta görüştüğüne yönelik haberleri doğrulayarak Şerif'in Georgieva'ya "İslamabad'ın tüm yükümlülüklerini karşılayacağına" ilişkin güvence verdiğini aktardı.

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

BÜTÇE HAZİRANDA AÇIKLANACAK

Porter, dün yaptığı açıklamada, IMF ile Pakistan'ın, 2023-2024 federal bütçesi açıklanmadan önce anlaşmaya varmasını umduğunu belirtmişti.

Pakistan'da 2023-2024 federal bütçesinin haziranda açıklanması bekleniyor.

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

6 MİLYAR DOLARLIK PAKETTE ANLAŞILMIŞTI

Pakistan, IMF ile 2019'da 39 ayda ödenmesi planlanan 6 milyar dolarlık ekonomik kurtarma paketi için anlaşmıştı.

Temmuz 2022'de yeniden masaya oturulmuş ve IMF, toplam kredi miktarının 6 milyar dolardan 7 milyar dolara çıkarıldığını açıklamıştı.

Varılan anlaşma kapsamında IMF, şartların sağlanması halinde Pakistan'a 1,17 milyar dolar krediyi serbest bırakacağını belirtmişti.

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

HENÜZ İLERLEME YOK

IMF ile Pakistan arasında 1,17 milyar dolarlık kredinin serbest bırakılmasına ilişkin görüşmelerde de henüz ilerleme kaydedilmedi.

Pakistan, IMF'nin tüm taleplerinin karşılandığını belirtiyor.

Pakistan'ın döviz rezervleri 4,3 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading