Yandex Metrica

Özgürlük filosu yola çıkıyor: İsrail ablukasını ABD'li albay kıracak! 5.500 tonluk yardım ile Gazze'ye...

İsrail ablukasını yıkmak yola çıkacak olan "Özgürlük Filosu"nun ABD'li yöneticisi Ann Wright dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emekli bir ABD albayı olduğunu ifade eden Wright, "İsrail'in hukuksuz ablukasını yıkmak için 5.500 tonluk insani yardım ile Gazze'ye gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Dünya

26.04.2024, 14:16

Katil İsrail'in uyguladığı insalık dışı ablukaya Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye'den tepki sesleri yükselmeye devam ediyor. Son olarak soykırımın izlerini biraz olsun silmek için kolları sıvayan Türk aktivistler İsrail ablukasını kırıp Gazze'ye yardım götürmek için hazırlıklarını tamamladı. 

İsrail'in ablukasını kırmak için hazırlıklarını tamamlayan "Özgürlük Filosu" yöneticilerinden ABD'li emekli albay Ann Wright yolculuk öncesi açıklamalarda bulundu. 

Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

"ABLUKAYI ESKİ ABD ALBAYI KIRACAK"

"Benim adım Ann Wright, emekli bir ABD ordusu albayıyım ve eski bir diplomatım" diyerek sözlerine başlayan Wright, "İsrail'in Gazze'ye uyguladığı yasa dışı deniz ablukasına karşı çıkan on iki ulusal gruptan oluşan özgürlük filosu koalisyonunun yönetim kurulundayım" ifadelerini kullandı.

Ann Wright.jpg

ABD'de üniversitelerde başlayan Gazze gösterileri engel tanımıyor: Polisin sert müdahalesi ve gözaltıları protestoculara geri adım attıramadı ABD'de üniversitelerde başlayan Gazze gösterileri engel tanımıyor: Polisin sert müdahalesi... Haberi Görüntüle

"FİLO SİLAHSIZ SİVİLLERDEN OLUŞUYOR"

Sözlerine devam eden Wright, "Gazze Özgürlük Filosu, İsrail'in Gazze ablukasına karşı çıkmak ve Uluslararası Adalet Divanının talebi üzerine insani yardım sağlamak amacıyla barışçıl bir görev için burada bulunan silahsız sivillerden oluşuyor." dedi.

Gazze'de yeni mezarlıklar inşa ediliyor: İsrail'in katlettiği çocukların sayısı 15 bine yaklaştı Gazze'de yeni mezarlıklar inşa ediliyor: İsrail'in katlettiği çocukların sayısı 15... Haberi Görüntüle

5.500 TONLUK İNSANİ YARDIM

Otuzdan fazla ülkeden yüzlerce insan hakları gözlemcisi de yanımızda olacak diyerek sözlerine devam eden Wright, "5.500 tonluk insani yardım taşıyacak bir kargo gemimiz olacak." şeklinde konuştu.

Uluslararası topluma mümkün olan her şekilde destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz diyen Wright, "Gazze soykırımını bitirmek için Gazze halkına insani yardım ulaştırılmasına yönelik bu çabanın korunmasına yardımcı olun." ifadelerini kullandı.

Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın etti: Ya istifa ya darbe Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın... Haberi Görüntüle

ÖNCE MISIR, SONRA REFAH

Özgürlük Filosu'nun ve İHH'nin Başkanı Bülent Yıldırım, filoda bir Libya gemisi, bir Lübnan gemisi ve bir Türk gemisinin yer alacağını ifade etti. Sözlerine devam eden Yıldırım, "Gemilerin Mısır'ın El Ariş limanına yanaşması ve oradan Refah'a doğru yola devam etmesi planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Filo Türkiye, Kanada, Güney Afrika, İspanya, ABD, Malezya ve İsveç'ten insani yardım, ekipman, gazeteci ve "barış aktivistlerini" taşıyacak.

Yıldırım, "İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım konusunda kimse sessiz kalmayacak ve sessiz kalmayacak" dedi. "Gazze'yi ve sakinlerini korkunç savaşın zulmünden kurtarmalıyız." dedi.

ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters kelepçeyle yerlerde sürüklendi ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters... Haberi Görüntüle

İSRAİL MEDYASI "MAVİ MARMARA-2" DİYEREK DUYURDU

Öte yandan Özgürlük Filosu "Mavi Marmara 2" başlığı ile İsrail medyasında manşet olmuştu. İsrail medyası, 14 yıl önce hafızalara kazınan saldırıyı haberinde tekrar hatırlatarak, "İsrail ordusunun Gazze'ye giden Türk gemisini ele geçirmesinden neredeyse 14 yıl sonra, başka bir filonun gazeteciler ve barış aktivistleriyle birlikte Pazartesi günü yola çıkması bekleniyor; Amacı iki yönlü: 'Gazze halkına yardım etmek ve İsrail kuşatmasını kırmak" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu haberin devamında 12 ülkenin vatandaşlarından oluşan filonun Gazze Şeridi sakinlerine yardım etmeyi planladığı ve aynı zamanda hedefinin İsrail'in bölgedeki ablukasını kırmak olduğunu yazılmıştı.

1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı hızla sulara gömülüyor 1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı... Haberi Görüntüle

ARKASINDA MİT VAR İDDİASI

Ayrıca haberde "Filonun Türk yetkililerin onayıyla yola çıkması beklenirken Türk insani yardım kuruluşu İHH'nın Başkanı Fehmi Bülent Yıldırım yer alıyor" ifadeleri kullanmış, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hareketi teşvik etti ve Türk istihbarat başkanı da yolcuların zarar görmesini önlemek amacıyla filonun düzenlenmesinde yer aldı." ifadeleri kullanılmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading