Yandex Metrica

Onlarca ülke, yüzlerce askeri tesis! ABD üsleriyle dünyayı kuşattı!

Onlarca ülke, yüzlerce askeri tesis! ABD üsleriyle dünyayı kuşattı!

ABD son yıllarda Irak, Afganistan ve Suriye dahil olmak üzere birçok bölgede askeri üslerini kapattığını duyurdu. Ancak bu çekilme hamleleri, ABD'nin dünyayı üslerle kuşattığı gerçeğini değiştirmiyor. ABD'nin halihazırda dünya genelinde 800'e yakın üssü bulunuyor.

Dünya

23.01.2024, 18:04

ABD Başkanı Joe Biden Afganistan'dan çekilme sonrası, BM Genel Kurulu kürsüsünden ülkesinin gelecekteki küresel stratejisini açıklamış, "ABD'nin askeri gücü bizim son çare aracımız olmalı, dünyada gördüğümüz her soruna bir yanıt olarak kullanılmamalı" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Biden'ın ilan ettiği, ABD siyaseti için yeni bir paradigmanın ilanı olan bu konuşma gerçekliklten hayli uzak. 

Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere ve Ürdün düşürdü! Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere... Haberi Görüntüle

DÜNYADA 750 ABD ÜSSÜ HALA AÇIK

ABD, en kritik işgal üslerinden olan Afganistan'daki en büyük tesisi Bagram Hava Üssü'nden evine dönse de, dünya çapında 80 ülke ve bölgede, yaklaşık 750 Amerikan askeri tesisi halen açık durumda. ABD bu stratejisiyle, dünya siyasi tarihinde de bir ilki hayata geçirmiş oluyor. Zira Washington yönetimi bu kadar yaygın bir üs yapılanmasına sahip tek ülke. 

Büyük bir sömürge gücü olan Büyük Britanya bile sömürge ülkelerini daha küçük bir orduyla idare ediyordu. Büyük ordularla yapılan savaşlarda İngiltere, müttefiklerine asker yerine mali destek sağlıyordu.

Rusya'nın dünyada 8 ülkede askeri üssü bulunuyor. Ülke ayrıca 15'ten fazla ülkede ikili anlaşmalar ve garantör ülke konumundan dolayı askeri varlığa sahip. Rusya'nın bilinen yurt dışı üslerinde 30 binden fazla askeri bulunuyor.Ancak Moskova yönetimi, hangi ülkede kaç askeri üssünün ve askerinin bulunduğunu net bir şekilde açıklamıyor. 

abd us

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

TEMSİLCİLİKLERİNİN ÜÇ KATI ÜSSÜ VAR

Son yirmi yılda 'teröre karşı küresel savaş' iddiasıyla ülkeleri işgal eden Washington'un mevcut şartlarda, büyükelçilik ve konsoloslukların neredeyse üç katı üssü var. ABD ayrıca diğer tüm ülkelerin toplamından üç kat daha fazla üsse sahip. Güncel askeri durumda İngiltere'nin 145 üssü mevcut. 

ABD üslerinin mali değeri, ABD Savunma Bakanlığı verilerine göre yaklaşık 800 milyar dolar. 

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK YAPILANMA İNCİRLİK

Türkiye en çok ABD üssü olan ülkeler arasında 9 askeri yapılanma ile 9'uncu sırada. Türkiye’de bulunan en büyük askeri yapılanma İncirlik Hava Üssü. 1950’lerde Türkiye’nin NATO üyeliğinden sonra kurulan üs içerisinde ABD Hava Kuvvetleri personeli görev yapıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading