Yandex Metrica

Sitede Ara

Netanyahu'dan Ürdün'e sürpriz ziyaret! Kral 2. Abdullah 'Mescid-i Aksa'nın konumuna saygı' istedi

Netanyahu'dan Ürdün'e sürpriz ziyaret! Kral 2. Abdullah 'Mescid-i Aksa'nın konumuna saygı' istedi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, beraberindeki heyet ile birlikte Ürdün'e gitti. Ürdün Kralı 2. Abdullah, Netanyahu'ya 'Mescid-i Aksa'nın konumuna saygı' hatırlatması yaptı.

Dünya

23.01.2024, 22:17

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınının ardından ilişkilerinin gerildiği Ürdün'ü ziyaret etti. 

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

MESCİD-İ AKSA'NIN KONUMUNA SAYGI

Netanyahu'yu Amman'da ağırlayan Ürdün Kralı 2. Abdullah, Netanyahu'ya "Mescid-i Aksa'nın konumuna saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. 

Ben Gvir'in Mescid-i Aksa baskını

Görüşmede İsrail ile Ürdün arasındaki ilişkiler ve Filistinlilerin bölgesel ve ekonomik projelerden faydalanmasının olanakları konuşuldu.

Kral 2. Abdullah, Netanyahu'ya Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki konumuna saygı duyulması gerektiğini hatırlatırken siyasi barış sürecinin önünü açmak için şiddet eylemlerinin durması ve sükunete bağlılığın gerektiğini belirtti.

İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri Haberi Görüntüle

'ÜRDÜN BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASINA BAĞLI'

Abdullah, barış fırsatını baltalayacak her türlü eylemden uzak durulması gerektiğine dikkat çekerken Ürdün'ün iki devletli çözümle başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına bağlı olduğunu vurguladı.

İsrail hükümeti basın ofisi, Amman'da yapılan görüşme hakkında iki liderin "bölgesel meseleler, İsrail-Ürdün arasında bölgesel istikrara katkı sağlayan özellikle stratejik, güvenlik ve ekonomik işbirliğini ele aldığını" aktardı.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamaar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının ardından Ürdün ile İsrial ilişkileri gerilmiş ve Ürdün hükümeti  İsrail'in Amman Büyükelçisi Eitan Sorkis’i Dışişleri Bakanlığına çağırarak, protesto notası vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading