Yandex Metrica

NATO Genel Sekreteri, üyelerine Ukrayna için 'aciliyet taşıyor' diye çağrıda bulundu!

NATO Genel Sekreteri, üyelerine Ukrayna için 'aciliyet taşıyor' diye çağrıda bulundu!

NATO Genel Sekreteri, Almanya'da ABD'ye ait Ramstein Hava Üssü'nde düzenlenen toplantıda üyelerine Ukrayna'ya desteğin artırılması 'aciliyet taşıyor' diye çağrıda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 22:17

Jens Stoltenberg, Almanya'da ABD'ye ait Ramstein Hava Üssü'nde düzenlenen ve Ukrayna'ya desteğin ele alınacağı Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı sonrasında "Ukrayna'ya desteğin artırılması aciliyet taşıyor" dedi. 

Ukrayna'nın kendini savunması için verileceği duyurulan yeni muharebe imkanları paketini memnuniyetle karşıladığını ifade eden NATO Genel Sekreter,"Rusya yeni taarruzlara hazırlanıyor. Bu nedenle Ukrayna'nın kazanması ve işgal edilen topraklarını geri almasını sağlamak için desteğin artırılması aciliyet taşıyor." dedi. 

İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı Haberi Görüntüle

"RUSYA BARIŞA DAİR EMARE GÖSTERMİYOR"

Jens Stoltenberg, Rusya'nın barışa hazırlanma emaresi göstermediğinin altını çizerek tam tersine uzun bir savaşa hazırlandığını vurguladı.

Ukrayna'ya desteği artırmanın bu nedenle önemli olduğunu ifade eden Stoltenberg, ileride müzakere masasına oturulduğunda Ukrayna'nın sahadaki kazanımlarıyla elinin güçlü olması gerektiği söyledi. 

Putin'den İsrail-İran çatışması uyarısı: Feci sonuçları olur Putin'den İsrail-İran çatışması uyarısı: Feci sonuçları olur Haberi Görüntüle

NATO ÜYELERİNE UKRAYNA İÇİN DESTEK ÇAĞRISI 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD, Almanya, Fransa, Kanada, Danimarka, Hollanda ve İsveç'in hava savunma, piyade muharebe araçları ve zırhlı araç yardımlarını memnuniyet duyduğunu İngiltere, Fransa ve Polonya'nın ana muharebe tankları ve hafif tanklar vermeye hazır olduğunu ifade etti. Genel SekreteriStoltenberg, NATO müttefikleri ve diğer ortaklara da Ukrayna'ya aynı şekilde destekte bulunmaları için çağrıda bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading