Yandex Metrica

Mariupol'de Rus ordusunun keyif anları: Artık zevk için bombalıyorlar...

Mariupol'de Rus ordusunun keyif anları: Artık zevk için bombalıyorlar...

Rus ordusunun haftalardır kuşatma altında tuttuğu Mariupol kentinde tanklar evleri keyif olsun diye vuruyor. Direnişin sürdüğü Azovstal fabrikası ise yediği binlerce bombaya rağmen yıkılmadı. Zelenski, kuşatmayı yarmanın 'şimdilik' imkansız olduğunu söylüyor.

Dünya

23.01.2024, 19:14

Rus ordusu Ukrayna'da Donbass ile Kırım arasındaki stratejik Mariupol'ü tamamen almak için haftalardır bombalamadık yer bırakmadı.

Sivillerin bulunduğu ev ve apartmanlar sokak arasında gezinen tanklar tarafından 'eğlence amaçlı' vuruluyor. Rus askerlerinin sivilleri katletmedeki pervasızlığı, insansız hava araçlarınca kaydedilen görüntülerle bir kez daha net bir şekilde anlaşıldı. 

Apartmanın çevresinde dolanırken binayı yıkmak için neredeyse mühimmatının hepsini kullanan bir Rus tankı, saatler süren ateşin ardından orayı terk etti. Tankın bina yanından ayrılmasıyla birlikte apartmanın sığınağında saklanan ve çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller dışarı çıkarak bölgeden uzaklaştı. 

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

AZOVSTAL'DA SON DURUM


Yaklaşık bir buçuk aydır Mariupol'deki ünlü Azovstal demir-çelik fabrikasında direnen Ukrayna askerleri ise Sovyetler döneminde yapılmış dev yerleşkeden tahliye edilecekleri günü bekliyor. Birçoğunun yaralı durumdaki askerlerin oradan sağ olarak çıkmaması için Rusya'nın aralıksız bombardımanı sürüyor. 

Azovstal'ın üzerine haftalardır onbinlerce füze, havan ve roketle yağdıran Rus ordusu, henüz fabrikayı tam olarak yıkmayı başaramadı. Dibi sığınaklar ve tünellerle dolu sanayi tesisinde çok az sayıda sivilin kaldığı ancak askerlerin henüz teslim olmadıkları belirtiliyor. 

Öğrencileri tutuklanan Indiana Üniversitesi'nin dekan yardımcısı Filistin destekçilerinin yanında: Gözyaşlarını tutamadı! Öğrencileri tutuklanan Indiana Üniversitesi'nin dekan yardımcısı Filistin destekçilerinin yanında: Gözyaşlarını... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: BUGÜN İÇİN İMKANSIZ 

Azovstal'ın altındaki tünellerde aç ve susuz şekilde direnmeye çalışan personeli kurtarma girişimi askeri çözümlerle pek mümkün değil. Buna ilişkin açıklamasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus birliklerinin kuşatması altındaki Mariupol kentine girişi, askeri yöntemlerle sağlamanın bugün için imkansız olduğuna dikkat çekti. 

Ukrayna'nın Mariupol'e askeri yöntemlerle girmesine imkan tanıyacak ağır silahlara sahip olmadığını belirten Zelenski, Mariupol'den Ukraynalı askerlerin tahliyesine yönelik, Rusya'nın sadece mahkumları takas ettiğini kendilerine bildirdiğini aktardı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading