Yandex Metrica

Makale yazacağına keşke benimle yüz yüze görüşseydi

Makale yazacağına keşke benimle yüz yüze görüşseydi

Rusya ile Ukrayna'nın 'tek millet' olduğunu savunan Putin'e cevap Zelenski'den geldi: Bahsettiği şeyleri ilk kez duydum. Keşke makale yazacağına benimle görüşseydi.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerde Kremlin resmi internet sitesinden yayınladığı makaleye cevap, Ukrayna lideri Vladimir Zelenski'den geldi. "Rusya ve Ukraynalıların Tarihsel Birliği Üzerine" başlığıyla yazdığı uzun makalesinde iki ülkenin kardeş halklar olduğunu iddia eden Putin, Kiev'i Moskova ile yakınlaşmaya çağırmıştı. Önceki gün düzenlediği basın toplantısında Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Vaktim olmadığı için 5 bin kelimelik makalenin hepsini okuyamadım. Putin bu makaleyi yazmaya çok zaman harcamış olmalı. Rusya gibi bir süper gücün başındaki ismin zaman ayırarak bu kadar detaylı bir yazı yazabilmesini kıskanıyorum" dedi. 

Putin'in yazısında bahsettiği konuları ilk kez duyduğunu dile getiren Zelenski, "Keşke makale yazacağına benimle yüz yüze görüşseydi" ifadesini kullandı. 

"Eğer buluşacak olursak yazdıklarını tartışabiliriz. Belki ona yeni bir makale için malzeme sağlayabilirim. Biz (Ukraynalılar) faşizme karşı kazanılan zaferden bahsederken unutuluyoruz ama diğer durumlarda bizim kardeş insanlar olduğumuzu hatırlıyorlar" diyen Zelenski, Ukrayna ve Rus halklarının kardeş olarak nitelendirilmesini 'Kabil ile Habil'in hikayesine benzetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading