Yandex Metrica

Sitede Ara

Macron, ulusal bayrağın rengini değiştirdi

Macron, ulusal bayrağın rengini değiştirdi

Fransa'da, ulusal bayrağındaki mavinin tonu sessiz sedasız değiştirildi. Elysee Sarayı, Cumhurbaşkanı Macron'un 2020 yılında aldığı kararla bayrakta bulunan mavi rengi lacivert ile değiştirdiğini doğruladı. Kamuoyuna duyurulmadan yapılan değişiklik büyük tepkilere neden oldu.

Dünya

23.01.2024, 18:18

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Fransız İhtilali’nin sembolü anlam biçilen lacivert renkli bayrağı geri getirmek istediği için bu kararı aldığı bildirildi.

Fransa'da ulusal bayraktaki renk değişikliği gündemde büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Macron, mavi beyaz kırmızı renkli bayraktaki mavinin tonunu koyulaştırdı.

Elysee Sarayı dahil pek çok resmi bina, bir yıldan fazla bir süredir lacivert renkli bayrakları kullanıyor.

Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Haberi Görüntüle

MACRON FRANSIZ DEVRİMİNİN SEMBOLÜNÜ CANLANDIRMAK İSTEDİ

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Elysee Sarayı, bayraktaki renk değişikliğini doğruladı. Macron'un bu kararı 2020 Temmuz ayında aldığını bildirildi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre renk değişiminin arkasında, Fransız Devriminin sembolünü canlandırmak gibi siyasi bir sebep mevcut.

BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma noktasına geldi! 21 kişi hayatını kaybetti BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma... Haberi Görüntüle

HABERSİZ DEĞİŞİKLİK BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Sosyal medya ve kamuoyu tarafından bayrağın habersiz bir şekilde değiştirilmesi büyük tepki topladı. Yeni bayrağı kimileri 'devrimci' ve "daha zarif" bulduğu için övüyor. Kimileri ise 'çirkin' diye eleştiriyor.

Devrimden sonra Fransız bayrağında kullanılan lacivert renk, 1976 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Valery Giscard-d'Estaing tarafından Avrupa Birliği bayrağının rengine uyması için hafifletilmişti.

Macron'un, bayrak rengi değişikliğiyle Fransız Devrimine atfının, 2022 seçimleri öncesinde gelmesi dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading