Yandex Metrica

Macron'u korkutan rakip! PS'nin adayı Anne Hidalgo

Macron'u korkutan rakip! PS'nin adayı Anne Hidalgo

Gelecek yılın ikinci çeyreğinde ülkenin cumhurbaşkanını belirlemek üzere seçimlerin yapılacağı Fransa'da Sosyalist Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo oldu.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Fransa'da siyasiler gelecek sene gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken, Sosyalist Parti (PS), bu seçim için aday olarak Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'yu gösterecek.

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

ADAY SEÇİMİ 

PS'in (Sosyalist Parti) cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere yapılan seçimde, Hidalgo ve Le Mans Belediye Başkanının yanı sıra eski bakan Stephane Le Foll bir yarıştan geçti. Sosyalist Parti Başkanı OIivier Faure, açıklama yaparak, oyların yüzde 90'nın yukarısının sayıldığı seçimi, yüzde 72 oy alarak Hidalgo'nun kazandığını açıkladı.

Fransa'da aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Haraketinin (LFI) lideri olan Jean-Luc Melenchon, aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen, eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier ve Yeşiller Partisi'nin (EELV) Başkanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Yannick Jadot'un aralarında yer aldığı çok sayıda isim, seçime adaylığını açıklamıştı.

Fransa'da önümüzdeki sene gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu ise 10 Nisan'da yapılacak. İlk tura katılan adaylar arasından bir isim ilk turda salt çoğunluğu sağlayamadığı takdirde, en fazla oyu alan iki isim, bu defa 24 Nisan'da düzenlenecek olan ikinci turda yarışacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading