Yandex Metrica

Macron'a soğuk duş! Kaybetti! Rakibi ezdi geçti

Macron'a soğuk duş! Kaybetti! Rakibi ezdi geçti

Fransa'da yapılan milletvekili seçimlerinde Cumhurbaşkanı Macron'un partisi gelen ilk sonuçlara göre mecliste salt çoğunluğu kaybetti.

Dünya

23.01.2024, 19:26

Fransa'da düzenlenen genel seçimlerin ikinci turunda hükümet 30 yıldan bu yana ilk kez meclisteki salt çoğunluğu elde edemedi. Sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un liderliğindeki Ensemble (Birlikte) ittifakının 200 ile 260 arasında, Jean Luc Melenchon'un liderliğindeki Nupes ittifakının 149-200 ve Marine Le Pen'in partisinin 90 sandalye kazanması bekleniyor.

Fransa Parlamentosu'nda çoğunluğu elde etmek için 289 milletvekiline sahip olmak gerekiyor. Macron’un mutlak çoğunluk yerine basit çoğunluk elde etmesi halinde çalacağı ilk kapı ise merkez sağdaki Cumhuriyetçiler olacak.

Radikal sol eğilimli Boyun Eğmeyen Fransa’nın (LGI) lideri Jean-Luc Melenchon'un önayak olmasıyla kurulan 'Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği'nin (NUPES) 149 sandalye kazanması öngörülüyor.

Ipsos'un ilk tahminlerine göre; aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin 89, muhafazakâr Cumhuriyetçilerin ise 78 Vekil çıkarması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading