Yandex Metrica

Lütfen sesimize kulak verin! Irak'taki Türk kadın mahkumlar Türkiye'de yargılanmak istiyor!

Lütfen sesimize kulak verin! Irak'taki Türk kadın mahkumlar Türkiye'de yargılanmak istiyor!

İslam Devleti (İD) üyesi oldukları gerekçesiyle Irak'ta yüksek güvenlikli bir hapishanede tutulan düzinelerce Türk kadın, Türkiye'den kendilerini ülkelerine geri göndermeleri ve kendi ülkelerinde yargılanmalarına izin vermesi için mektup yazdı.

Dünya

10.04.2024, 19:41

Bağdat'taki Rusafa hapishanesinde kaydedildiği anlaşılan mesajda 37 kadın, IŞİD'e katıldıkları için pişmanlık duyduklarını ve çok genç yaşta "hatalar yaptıklarını" belirtti. 37 kadının imzaladığı mektupta militan gruba katılmaktan duydukları üzüntü dile getiriliyor ve ülkelerine geri gönderilmeleri isteniyor. Ayrıca silahlı veya silahsız mücadeleye katıldıklarını inkar ettiler ve Türk hükümetinden kendilerini ülkelerine geri göndermelerini istediler.

İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere zarar veriyor İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere... Haberi Görüntüle

200'DEN FAZLA KADIN IRAKLI KÜRT PEŞMERGEYE TESLİM OLDU 

IŞİD, 2013 yılında sözde İslami Halifelik kurmak için acımasız bir kampanya başlattı; Suriye ve Irak'ta birçok bölgeyi ele geçirdi ve 2019'daki yenilgiye kadar geçen beş yıl boyunca binlerce insanı öldürdü. 2017 yılının sonlarında Telafer bölgesindeki 200'den fazla Türk kadını Iraklı Kürt Peşmerge güçlerine teslim oldu ve o zamandan beri Rusafa hapishanesinde tutuluyor.Middle East Eye ile yapılan telefon görüşmelerinde kadınlardan bazıları, Peşmerge güçleri tarafından Bağdat'a nakledildiklerini söyledi.

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE YARGILANMAK İSTİYORLAR 

MEE'ye göre Iraklı yargıçlar reşit olmayan kızları beş yıl hapis cezasına çarptırırken, geri kalanları önce ölüm sonra da ömür boyu hapis cezasına çarptırdılar.Ayrıca Irak'ta adil yargılama yapılmadığını, Türkiye'de yargılanmasını istediklerini söylediler.

Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem an! Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem... Haberi Görüntüle

'IŞİD'LE BAĞLARIMIZ TAMAMEN KOPTU'

Eski adı Twitter olan X'te yayınlanan ayrı bir açıklamada 37 Türk kadını, uzun yargı süreci ve cezaevindeki zorlu koşullar nedeniyle IŞİD'le bağlarının tamamen koptuğunu iddia ederek, IŞİD'i artık bir örgüt olarak gördüklerini belirten bir mektuba imza attı. terör grubu.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Loading