Yandex Metrica

LGBT kıskacı Azerbaycan'a uzandı! Bakü medyası sapkınlığa karşı teyakkuzda

LGBT kıskacı Azerbaycan'a uzandı! Bakü medyası sapkınlığa karşı teyakkuzda

Türkiye'de ana muhalefetin de desteğiyle oldukça güçlü bir konuma ulaşan LGBT örgütleri kendilerine yeni istikamet olarak Azerbaycan'ı seçti. Bakü medyası son günlerde artan 'ahlaksız kampanya'dan şikayetçi.

Dünya

01.04.2024, 04:29

Türkiye'de CHP tarafından açık biçimde desteklenen eşcinsel örgütler kendilerine yeni istikamet olarak Azerbaycan'ı seçti. LGBT bayraklı grupların son dönemde çoğaldığından yakınan Bakü medyası, aile üzerinde büyük tehdit oluşturan sapkınlığın yayılmasına izin verilmesi için Washington tarafından baskı gördüklerini belirtiyor. 

Haberlere göre son günlerde Azerbaycan'a karşı LGBT temasını kullanmaya ağırlık veren çevreler Twitter başta olmak üzere sosyal medyada kampanya yürütüyor ve uluslararası çeşitli kuruluşların açıklama yapması sağlanıyor. Gelen işaretler, sürecin tek bir merkezden yönetildiğini gösteriyor. Hatta bu kampanyanın boyutu Bakü'ye yaptırım çağrısına dek varmış. 

Yeni Musavat gazetesi ve Trend Haber Ajansı'ndaki bilgilere göre Amerika'da kendisini LGBT hakları aktivisti olarak tanıtan Hans Johnson, ABD Başkanı Joe Biden'e hitaben yazdığı bir makalede Bakü'ye baskının artırılmasını istiyor. Azerbaycan'a askeri yardımları kısıtlayacak yasa maddesinin devreye sokulmasını isteyen Johnson, uygulanacak yaptırımların LGBT örgütlerine tam özgürlük gelene kadar devam etmesi gerektiğini savunuyor. 

İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a saldırı için tarih belirlendi İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a... Haberi Görüntüle

MUHALEFET-YURTDIŞI PARALELLİĞİ

Kardeş Azerbaycan gazetelerinde konuya ilişkin yazıda şu ifadeler kullanıldı: 

"Hans Johnson'ın çağrısının ardından Ermeni örgütler de harekete geçerek konuyu geliştirmeye başladı. Ama mesele bununla kalmadı. Azerbaycan'da bazı muhalifler de LGBT kampanyasına destek veriyor. Muhalefet, yerleşik aktivistler, yurtdışındaki bazı çevreler ve Ermenilerin tavrı arasında paralellikler var." 

İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu Haberi Görüntüle

ÖRGÜTLÜ BİR KAMPANYA SÖZKONUSU

"14 Mayıs'ta Bakü'deki bir mitingde kaldırılan LGBT bayrakları ve sloganlar bunun kanıtıdır. Dikkate değer bir başka konu da, sözkonusu eylemin bir hafta boyunca sosyal ağlarda ve çeşitli internet yayınlarında geniş çapta tanıtılması oldu. Bu kampanya bilinçli ve örgütlü bir şekilde düzenleniyor. Görünen o ki LGBTİ+ başlığıyla ülkemizin adını lekelemeye çalışıyorlar.

10-12 Haziran tarihlerinde Azerbaycan'da Formula 1 yarışları düzenlenecek ve tüm dünyanın dikkati Azerbaycan'da olacak. Muhtemelen ülkemize yönelik LGBT kampanyasını düzenleyenler, Azerbaycan'ın gündemde olmasından istifade etmeye çalışarak yarışlar sırasında da harekete geçip kendilerini gösterecekler. Zaten ülkemizde herhangi bir uluslararası etkinlik düzenlendiğinde, Azerbaycan karşıtı çevrelerin derhal harekete geçtiği ve ülkemize karşı bir kampanya yürüttüğü daha önceki deneyimlerden de bilinmektedir. Görünüşe göre LGBT de bu fırsatı kaçırmak istemeyecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading