Yandex Metrica

Sitede Ara

İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu

İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu

İsrail, Gazze'nin kuzeyine girmek için bekleyen UNICEF aracını vurdu. Olay İsrailli yetkililere iletilirken ölen veya yaralanan olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi.

Dünya

13.04.2024, 09:46

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gazze'nin kuzeyine girmek için bekleyen aracın İsrail ordusu tarafından vurulduğunu duyurdu. "Dün, Gazze'nin kuzeyine girmek için bekleyen UNICEF'e ait bir araca canlı mühimmat isabet etti. Olay, İsrailli yetkililere iletildi." ifadelerinin kullanıldığı açıklamanın devamında  "Maalesef, insani yardım çalışanları hayat kurtaran yardımları sağlarken tehlikelere maruz kalmaya devam ediyor. İnsani yardım çalışanları, uluslararası insancıl hukuk gereğince korunmadıkça, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması mümkün değil." denildi. Açıklamada can kaybı yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili bir bilgi verilmedi.

Mısır ve İngiltere'den peş peşe açıklamalar: Gazze'de ateşkes için yeni gelişmeler Mısır ve İngiltere'den peş peşe açıklamalar: Gazze'de ateşkes için yeni... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail'in 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılarda sivil yerleşim yerleri, hastaneler, okullar, ibadethaneler hedef alınıyor. İşgal ordusu bu saldırıların yanı sıra yardım faaliyetlerine de izin vermiyor ve milyonlarca sivili açlığa ve susuzluğa mahkum ediyor. İsrail, 6 ayı aşkın süredir saldırdığı Gazze'de 33 bin 500'den fazla Filistinliyi katletti. Öldürülen Filistinlilerin en az 14 bin 500'ü çocuklardan, 9 bin 500'ü ise kadınlardan oluşuyor. Enkaz altında da henüz ulaşılamamış binlerce ölü olduğu tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading