Yandex Metrica

Kuzey Kore iki seyir füzesi daha fırlattı

Kuzey Kore iki seyir füzesi daha fırlattı

Güney Kore askeri kaynakları, Kuzey Kore'nin Japonya ile tatbikat için yapılan ön hazırlık sonrası iki seyir füzesi fırlattığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:41

Reuters'ın haberine göre, Güney Kore, ABD ve Japonya'nın ortak tatbikatının başlamasının ardından Kuzey Kore'nin seyir füzesi fırlattığını açıkladı.

İsrail savaş kabinesi sığınakta toplandı! Tel Aviv yönetimi durumu değerlendiyor İsrail savaş kabinesi sığınakta toplandı! Tel Aviv yönetimi durumu değerlendiyor Haberi Görüntüle

KUZEY KORE TATBİKATIN ARDINDAN FÜZE FIRLATTI

Güney Kore ve ABD askeri yetkililerinin uçuş mesafesi gibi ayrıntılar hakkında analizler yaptığı da belirtildi. Kuzey Kore, dün Seul ve Washington yönetimlerinin 22 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği "Ulchi Özgürlük Kalkanı" tatbikatı için ön hazırlık yapmasının hemen ardından fırlattığı füzelerle dikkat çekti.

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

KUZEY KORE'YE EKONOMİK YARDIM

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, görevindeki 100. gün olması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında nükleer silah geliştirmeyi sona erdirmesi ve nükleer silahlardan arınmaya başlaması halinde Kuzey Kore'ye aşamalı olarak ekonomik yardım sağlamaya istekli olduklarını yineledi.

ABD Savunma Bakanlığı, ABD’nin Güney Kore ve Japonya donanmalarıyla 8-14 Ağustos tarihleri arasında Hawaii kıyılarında Kuzey Kore’ye karşı füze uyarı ve balistik füze arama-izleme tatbikatlarına katıldığını, üç taraflı iş birliğinin ilerletilmesinin hedeflendiğini kaydetmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading