Yandex Metrica

İsrail savaş kabinesi sığınakta toplandı! Tel Aviv yönetimi durumu değerlendiyor

İsrail savaş kabinesi sığınakta toplandı! Tel Aviv yönetimi durumu değerlendiyor

İran'ın İsrail'e karşı başlattığı intikam operasyonu İsrail'de şok etkisi yarattı. İsrail savaş kabinesi İran'dan gönderilen İHA ve füzeleri değerlendirmek için başbakanlıktaki toplantı odasında değil, İsrail Güvenlik Bakanlığı sığınağında toplandı.

Dünya

02.05.2024, 22:01

İran 1 Nisan'dan Şam konsolosluğuna yönelik İsrail saldırısına misilleme yaptı. İran hem insansız hava araçları hem de füzeleri İsrail'e ateşledi. Operasyona "Hakiki Söz" adını veren İran operasyonunun amacının İsrail’in suçlarına yönelik cezalandırmanın bir parçası olduğu belirtildi.

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

SAVAŞ KABİNESİ SIĞINAKTA TOPLANDI

Öte yandan durumu İsrail savaş kabinesi durumu değerlendirmek üzere İsrail Güvenlik Bakanlığı sığınağında toplandı. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başkanlığında Tel Aviv'de toplanan savaş kabinesi, İran'dan başlatılan İHA saldırısını ele alıyor.

Konuyla ilgili resmi açıklama yapılmazken toplantıya ilişkin paylaşılan fotoğrafta Savunma Bakanı Yoav Gallant, Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de hazır bulunduğu görüldü.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Netanyahhu CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla'yı taşıyan uçağın İsrai'e inmesiyle birlikte İran'a tehditler savurmuştu. Netanyahu F-15 üssünde, İran'a meydan okudu. Netanyahu, İsrail'e zarar veren herkesi vuracağını ifade etmişti.

Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Haberi Görüntüle

İRAN'A AÇIK TEHDİT

İsrail'de bir F-15 üssünü ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in saldırıya uğraması halinde İran'a saldıracağı yönünde açık bir tehditte bulunmuştu.

Üste İran'a seslenen Netanyahu "Zor bir dönemden geçiyoruz. Gazze'de tüm gücüyle devam eden bir savaşın ortasındayız. Ayrıca rehinelerimizi geri getirmek için aralıksız çabalarımızı sürdürüyoruz, ancak aynı zamanda diğer cephelerden gelecek zorluklara da hazırlanıyoruz" ifadelerini kullanmştı.

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

İLK SADIRI DRONLARI İSRAİL'E ULAŞTI

Öte yandan İran'dan İsrail'e gönderilen ilk ilk saldırı droneları İsrail’e ulaştı. İşte o görüntüler...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading