Yandex Metrica

Kırım bir haftada ikinci kez vuruldu: Patlama anları saniye saniye görüntülendi

Kırım bir haftada ikinci kez vuruldu: Patlama anları saniye saniye görüntülendi

Ukrayna'da Rus işgali altındaki Kırım, bir haftada ikinci büyük patlama dalgasıyla sarsıldı. Ada kuzeyindeki bir mühimmat deposu füzeyle isabet alınca bombaların infilakı uzun süre devam etti.

Dünya

23.01.2024, 19:41

2014 yılından beri Rus işgali altında bulunan Kırım yarımadası son bir hafta içinde ikinci kez patlamalarla sarsıldı. 9 Ağustos'ta yarımada batısındaki Saki Hava Üssü'ne düşen Ukrayna füzeleri burada konuşlu düzinelerce savaş uçağını küle çevirmişti. Bugün ise yarımadanın kuzeyinde Azak denizine sınırı bulunan Canköy'de Rus ordusuna ait bir mühimmat deposu sabotajla hedef alındı. 

Sözkonusu sabotaj, Canköy bölgesindeki Mayskoye köyü yakınlarında bulunan askeri depoda uzun süre patlamalara yol açtı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, "Canköy yerleşim biriminin yakınlarındaki askeri depo sabotaj sonucu hasar gördü. Olayda sivil altyapı, elektrik santrali, demiryolları ve sivillerin yaşadığı evler zarar gördü" ifadelerine yer verdi. 

Sözkonusu bölgedeki iki noktanın Ukrayna ordusuna ait füzelerce hedef alındığı iddia ediliyor. Ancak patlamalara tam olarak neyin yol açtığına ilişkin henüz detaylı bir bilgi mevcut değil. 

Rusların mühimmat deposunu havaya uçuran sabotajın ardından patlayıcıların teker teker alev alışı bölgedekiler tarafından saniye saniye görüntülendi. Ukrayna ordusu stratejik Kırım yarımadasındaki Rus işgaline son vermek için Herson yönünde bir süredir taarruza hazırlanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading