Yandex Metrica

Kassam Tugayları duyurdu: 'İsrailli esir ilaç ve gıda eksikliği nedeniyle öldü'

Kassam Tugayları duyurdu: 'İsrailli esir ilaç ve gıda eksikliği nedeniyle öldü'

Kassam Tugaylaro, bir İsrailli esirin daha işgal devletinin uyguladığı "yoksun bırakma" politikası nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Hareketin Telegram hesabından yapılan açıklamada Gazze Şeridi'nde ellerindeki bir İsrailli esirin, ilaç ve gıda yoksunluğu nedeniyle öldüğü belirtildi.

Dünya

07.04.2024, 21:51

İşgalci İsrail, Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde bulunan bir vatandaşının daha ölümüne sebebiyet verdi. Gazze'ye 169 gündür saldıran ve bırada okul, hastane, ibadethane, konut ve hatta İsrailli esirlerin olduğu bölgeleri de bombalamaktan çekinmeyen işgal güçleri bir İsrailli esirin daha ölümüne neden oldu. 

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

ÖLEN İSRAİLLİ 34 YAŞINDAYDI

Konuyla ilgili Kasam Tugayları tarafından Telegram'dan yapılan açıklamada "Daha önce düşman esirlerinin halkımızın çektiği açlık ve mahrumiyetin aynısını çektiği konusunda uyarıda bulunmuştuk. Onlar da halkımız gibi ilaç ve gıda yoksunluğu yaşıyor, hastalık bazılarının hayatlarını tehdit ediyor." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada 34 yaşındaki İsrailli esirin adının Yagev Buchshtav olduğu ve bu kişinin ilaç ve gıda yoksunluğu nedeniyle öldüğü belirtildi. 

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 8 Mart'ta yaptığı açıklamada İsrailli esirlerin de Gazze'de yaşanan açlıktan etkilendiğini belirterek  "Esirlerin çoğunda, yetersiz beslenme, susuzluk ve zayıflık görülüyor. İlaç ve gıda olmadığı için hastalıklar hayatlarını tehdit etmeye başladı. Bir kısmı da daha önce açıkladığımız gibi saldırılarda hayatını kaybetti." ifadelerini kullanmıştı. İsrail makamları Gazze'de toplamda 136 İsrailli esirin olduğunu bildiriyor. Kassam Tugayları, israil'in Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülen İsrailli esir sayısının 70'i aştığını duyurmuştu. 

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

Soykırımcı İsrail ordusu 7 Ekim'den beri saldırdığı Gazze'de 32 bin 142 Filistinliyi öldürdü, 74 bin 412 kişiyi ise yaraladı. Enkaz altında ve ulaşılamayan yerlerde binlerce ölü olduğu tahmin edilirken İsrail güçleri buralardaki Filistinlilere ulaşılmasına izin vermiyor. Filistinde basit bir cenaze işlemi dahi lüks statüsünde. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading