Yandex Metrica

Karabağ'daki 'eril' mesaj Ermenileri küplere bindirdi: Bölge yeniden savaşın eşiğinde

Zengezur Koridoru taahhüdünü yokuşa süren ve Hankendi'yi silahlı teröristlerden arındırmayan Erivan, Karabağ'ı bir kez daha savaşın eşiğine getirdi. Azerbaycan ordusu Laçın istikametine yığınak yapıyor. Bölge her an yeniden patlayabilir. Hankendi'ye bakan bir yamaca yazılan 'eril' yazı ise Ermenilere dert oldu.

Dünya

23.01.2024, 20:06

Ermenistan yönetiminin 2020 Kasım'ında İkinci Karabağ Savaşı'nı bitiren anlaşmaya uymaması Güney Kafkasya'da bir kez daha savaşın eşiğine getirdi.

Türkiye'yi Azerbaycan'la buluşturacak Zengezur Koridoru'na Rusya ile İran'ın direnmesi, Hankendi merkezli silahlı Ermenilerin bölgeyi terk etmeyişi ve aynı zamanda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 2 yıl önce imzalanan mutabakata uymayacağı mesajını vermesi bölgede gerilimi yeniden artırdı. 

Zengezur'un mutlaka hayata geçmesi gerektiğini kaydeden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bir yandan Ankara-Bakü hattına yönelik tehditkâr bir tutum benimseyen Tahran'a net mesajlar gönderirken aynı zamanda 'yeni bir savaştan çekinmeyeceğini' kaydediyor. 

Tahran yönetiminin Erivan yanlısını tavrının zaten kırılgan olan barışa zarar vermemesini umduğunu dile getiren Aliyev, şu uyarıda bulundu: "Onları imzalamaya zorlayamayız. Bu, barış anlaşması olmayacağı anlamına gelir, peki barış imzalanmasa ve barış olmazsa bu ne anlamına gelir?"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e (sağda) "Rus askerleri Karabağ'ı 20 yıl daha terk etmesin" diyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan (solda), çözümsüzlüğü kalıcı hale getirme konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan da destek alıyor. 

'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap 'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap Haberi Görüntüle

ÇATIŞMA HER AN ALEVLENEBİLİR

Aliyev'in Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ni yeniden alarm durumuna geçirdiği belirtilirken Ermenistan sosyal medya kanalları da birkaç gündür Azerbaycan ordusunun Laçin istikametine doğru hareket halinde olduğunu ileri sürüyor. Azerbaycan toprağı olan ancak henüz Bakü'ye teslim edilmeyen Hankendi'deki terörist gruplar ise Rus askerlerinin koruması altında Azerbaycan güçlerine yine kurşun yağdırdı. 

Daşkesen, Kelbecer ve Ağdam'daki Azerbaycan mevzilerinin Ermeni ordusunca ateş altına alındığı belirtiliyor. Türk ordusunun mevzileri hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen Ermeniler bölgede dronlu keşif faaliyetine de teşebbüs ediyor. Ermenistan kuvvetlerinin keşif-gözlem amacıyla havalandırdığı bir mini dron, Ağdam ilçesindeki Yeddikirman tepesi civarında etkisiz hale getirilerek yere indirildi. 

Ermenistan'a ait bir dron başarılı bir şekilde yere indirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Birliklerimizin titizliği sonucunda dron düşürülerek özel bir yöntemle ele geçirildi" açıklaması yaptı.

Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

'ÖNCE VATAN' ERMENİLERİ KORKUTTU

Bu arada Karabağ'da Hankendi'ye bakan hakim tepelere Azerbaycan askerlerinin yazdığı 'Önce Vatan' sloganı ise Ermenilere dert oldu. Sözkonusu mevzinin fotoğrafını çekip yurtdışındaki diasporayı harekete geçiren Ermeniler, "Azerbaycan askerleri sınırdaki mevzilerine 'ÖNCE VATAN' sloganı yazdılar. Bu durum Ermeni sakinlerini korkutuyor" şeklinde mesajlar paylaştı. 

Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak uydu gönderecek Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak... Haberi Görüntüle

KARABAĞ ZAFERİ'NİN ÜZERİNDEN 2 YIL GEÇTİ

Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini 30 yıl boyunca işgal eden Ermenistan, 2020 Ekim - Kasım dönemindeki 44 günlük savaşta mağlup edilmiş ve kazanılan parlak zaferle birlikte Azerbaycan bayrağı Karabağ'da yeniden dalgalanmaya başlamıştı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading