Yandex Metrica

İsveç kırmızı ışıkta takıldı! Rus tehdidine karşı yeni ittifak kuruluyor: Niyet mektubu imzalandı

İsveç kırmızı ışıkta takıldı! Rus tehdidine karşı yeni ittifak kuruluyor: Niyet mektubu imzalandı

NATO'ya üyeliği için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç son yaşananlar nedeniyle Türkiye'nin vetosunu yedi. NATO'ya üyeliği için kırmızı ışıkta takılıp kalan İsveç komşularıyla yeni bir anlaşma imzaladı. Rusya tehdidine karşı . Norveç, Finlandiya, İsveç ve Danimarka'nın hava kuvvetleri komutanları, birleşik bir İskandinav hava savunması oluşturmak için niyet mektubu imzaladı.

Dünya

23.01.2024, 20:37

Rusya Ukrayna savaşıyla tehdit altında olduğunu düşünen İsveç ve Finlandiya NATO'ya katılmak için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyuyor. Ancak teröre ev sahipliği yapan ve İslam düşmanlarını provokasyonlarına sessiz kalan İsveç, NATO üyeliği için Türkiye'nin vetosuna takılmış durumda.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

RUS TEHDİDİNE KARŞI YENİ İTTİFAK KURULUYOR

İsveç'in Türkiye'nin kararı nedeniyle kırmızı ışıkta takılması üzerine İskandinav ülkeleri muhtemel Rus tehdidine karşı koymak için yeni bir askeri blok kuruyor. Norveç, Finlandiya, İsveç ve Danimarka'nın hava kuvvetleri komutanları, birleşik bir İskandinav hava savunması oluşturmak için niyet mektubu imzaladı.

Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i sürgün mü etti? İngiltere'de büyük yankı uyandırdan kriz! Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i... Haberi Görüntüle

AMAÇ MÜŞTEREK FAALİYET GÖSTEREBİLMEK

Dört ülkenin silahlı kuvvetleri tarafından yapılan açıklamalara göre amaç, NATO kapsamında halihazırda bilinen çalışma yöntemlerine dayanarak müşterek faaliyet gösterebilmek.

Danimarka Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Jan Dam, hava kuvvetlerini entegre etme hamlesinin Rusya'nın geçen yıl Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesiyle gündeme geldiğini söyledi. Dam, "Birleşik filomuz büyük bir Avrupa ülkesininki ile karşılaştırılabilir" dedi.

Başkentin sadece bir kaç km ötesinde katliam: Rusya füzeleri ateşledi: 14 öldü, 59 yaralı Başkentin sadece bir kaç km ötesinde katliam: Rusya füzeleri ateşledi:... Haberi Görüntüle

YENİ İTTİFAK ÜYELERİNİN YÜZLERE JETİ VE BEKLEYEN SİPARİŞLERİ BULUNUYOR

Finlandiya'nın 62 adet F/A-18 Hornet jeti var ve 64 adet F-35 siparişi bekliyor. İsveç'in de 90'dan fazla Gripens jeti bulunmakta.

Norveç'in 57 adet F-16 savaş uçağı ve 37 adet F-35 savaş uçağı bulunuyor ve 15 adet daha F-35 sipariş edilmiş durumda. Danimarka'nın 58 adet F-16'sı mevcut ve 27 adet F-35 siparişi bulunuyor.

Mevcut verilere göre, İskandinav ülkelerinin elinde 143 adet beşinci nesil uçak bulunuyor. Geri kalan uçakların kaç tanesinin operasyonel olduğu ise bilinmiyor.

Hizbullah, İsrail'i kalbinden vurdu: Tarihi misilleme! Hizbullah, İsrail'i kalbinden vurdu: Tarihi misilleme! Haberi Görüntüle

İSKANDİNAV ÜLKELERİ GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Finlandiya'nın haftalar içinde NATO'ya dahil olabileceğini kaydeden Dagens Nyheter gazetesi ise, İskandinav ülkelerinin hava güçlerini birleştirdiğini bildiriyor. Gazetedeki habere göre, dört ülkenin attığı imzalar jetlerin ortak hava savunması için görev yapabileceği anlamına geliyor. Dagens Nyheter, İsveç, Finlandiya, Danimarka ve Norveç'in yaklaşık 250 savaş uçağına sahip olduğunu ve söz konusu sayının neredeyse İngiltere ya da Fransa gibi ülkelerin hava kuvvetlerine eşit olduğunu aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading