Yandex Metrica

İsrailli öğrenci 'ayrımcılık suçunu' işlememek için İngiltere'ye sığındı

İsrailli öğrenci 'ayrımcılık suçunu' işlememek için İngiltere'ye sığındı

İngiltere'deki bir mahkeme, İngiltere'den ülkesine geri gönderilmesi halinde askere alınacağından ve savaş suçu işlemeye zorlanacağından korkan genç bir İsraillinin iltica davasında temyize gidecek.

Dünya

23.01.2024, 17:59

İngiltere mahkemeleri yeni bir davaya hazırlanıyor. İsrail'in militarist tutumundan kaçan ve İngiltere'ye iltica talebinde bulunan genç hakkında karar verilecek.

İsminin açıklanmaması kararı verilen 21 yaşındaki İsrailli öğrencinin avukatları, müvekkillerinin askerlik hizmetine girmesini gerektiren bir mektup aldıktan sonra 2017'de İsrail'den kaçtığını söylemişti.

İlk sığınma talebi, Aralık 2020'de İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel tarafından reddedildi ve temyize devredildi. Davasının Pazartesi günü Manchester'daki bir göçmenlik temyiz mahkemesinde görülmesi planlanıyor.

Bir Yahudi İsraillinin vicdani retçi olarak veya başka bir şekilde Birleşik Krallık'a sığınma talebinde bulunması nadir görülen bir durum olarak görülüyor ve yalnızca bu nedenle bile bu İsrailli öğrencinin durumu olağandışı olarak değerlendiriliyor.

Öğrenciyi temsil eden İngiltere merkezli Riverway Law avukatı Fahad Ansari, "Müvekkilimiz, İsrail'in bir apartheid devleti olarak faaliyet göstermesi bağlamında davasını kanıtlamaya çalışıyor" ifadesinde bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading