Yandex Metrica

İsrail Suriye'yi de işgal ediyor! 'Hedefimiz yerleşimci sayısını iki katına çıkarmak

İsrail Suriye'yi de işgal ediyor! 'Hedefimiz yerleşimci sayısını iki katına çıkarmak

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Suriye'den aldığı Golan Tepeleri'nde yerleşimci sayısını iki katına çıkarmayı amaçlayan planını duyurdu.

Dünya

07.04.2024, 14:45

İsrail Başbakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada "Hedefimiz, uzun ve statik yıllardan sonra Golan Tepeleri'nde yerleşimi ikiye katlamaktır." dedi.

Rusya'dan iki ülkeye tam destek: 'NATO'nun açıklamaları yalan' Rusya'dan iki ülkeye tam destek: 'NATO'nun açıklamaları yalan' Haberi Görüntüle

280 MİLYON EUROLUK İŞGAL PLANI 

Suriye ve Lübnan sınırına yakın olan Golan Tepeleri'nde bulunan Kibbut Mevo Hama'da düzenlenen kabine toplantısına katılan Bennet, yeni işgal projesinin 280 milyon euroya mâl olacağını bildirdi. 

İsrail Golan Tepelerini 1967'de Altı Gün Savaşı ile işgal etmişti. 

Son dakika: İİT 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı! Türkiye'nin önerisi karara eklendi Son dakika: İİT 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı! Türkiye'nin önerisi... Haberi Görüntüle

İŞGAL BÖLGESİNİ İLK TRUMP TANIMIŞTI

Trump döneminde Golan Tepelerinde İsrail'in egemenliğinin tanındığını söyleyen Bennett, "Suriye'deki savaşın İsrail'in bölgeyi kontrol etmesi fikrini uluslararası müttefikleri için daha kabul edilebilir hale getirdiğini" iddia etti. 

360.000 Türk ve Müslüman soykırıma uğradı: İşte Avrupa'nın unutturulan etnik temizlikleri 360.000 Türk ve Müslüman soykırıma uğradı: İşte Avrupa'nın unutturulan etnik... Haberi Görüntüle

GOLAN TEPELERİ'NDE 25 BİN İŞGALCİ YAŞIYOR

Golan Tepeleri'nde 25 bin İsrailli işgal yerleşimcisi ve çoğunluğu Suriyeli olduğunu iddia eden 23 bin kadar Dürzi yaşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading