Yandex Metrica

İsrail Ramazan saldırılarına yine başladı! Yeni bir savaş mı patlak verecek?

İsrail Ramazan saldırılarına yine başladı! Yeni bir savaş mı patlak verecek?

İsrail tarafından işgal edilen Filistin topraklarında her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da İsrail tahrikleri yeni bir savaş endişesini doğuruyor.

Dünya

07.03.2024, 06:20

İşgal altındaki Batı Şeria ve Gazze'de İsrail kuvvetlerinin Filistinlilere Ramazan ayında saldırılarını arttırmasının yeni bir gerilimi tetikleyebileceği belirtiliyor. 

Filistin topraklarında İsrail askerlerinin sivil halkı tahrik edici bu davranışlarının yakın zamanda toplu bir gerilime sebep olabileceği belirtiliyor. 

Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Haberi Görüntüle

FİLİSTİN TOPRAKLARINA YENİ BİR SALDIRI OLABİLİR

Kudüs'te siyasi analiz yapan Mazen Jaabari Al Jazeera'ya verdiği röportajda, olayların yavaş yavaş tırmandığını ifade ederek iki taraf arasında bir savaş çıkması için gerekli koşulların oluşturulduğunu belirtti. 

Geçtiğimiz yıl, Filistinli ailelerin Kudüs'teki evlerinden atılması ile artan gerilimler Filistinlilerin protestolara başlaması için fitili ateşlemişti. 

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN SALDIRILARINA HAMAS ROKETLE CEVAP VERMİŞTİ

İsrail kuvvetlerinin Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlar gerilimi daha da artırırken, Hamas son olarak İsrail'e roket atmıştı. 

Hamas'ın roket saldırısından sonra İsrail 11 gün süren bir saldırı başlattı. Bir yıl önce yine Ramazan ayında yaşanan bu saldırılar bu sene yine tekrarlanacak gibi duruyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

İSRAİL İNTİKAM ALMAYI PLANLIYOR

Jaabari açıklamasında, "Gerginlik, Kudüs dahil, farklı yerlerden gelebilir" dedi. "Cenin'de geniş bir çatışma olabilir, çünkü İsrail Filistin'den veya gerçekleşebilecek diğer silahlı operasyonlardan intikam almayı planlıyor." ifadelerine yer verdi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ocak ayından bu yana 36 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü belirtildi. 

İslami Cihad Hareketi ve El-Fetih'in aktif olduğu Cenin'de İsrail işgalinin şiddeti arttırma ihtimalinden dolayı korku yaşanıyor. 

Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi karıştırdı Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi... Haberi Görüntüle

OLAYLAR CENİN'DE PATLAYABİLİR

10 Nisan günü İslami Cihad Hareketi Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Cenin kampına yönelik devam eden saldırganlık, olayları yakında büyük bir gerilime dönüştürecek." diye konuştu. 

Hamas Sözcüsü Hazem Kasım, El Cezire'ye verdiği demeçte, yaşanan olaylar ışığında yeni olayların patlak vereceğini söyledi. 

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

'HALKIMIZA ZARAR GELMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Kasım açıklamasında, "İsrailli yerleşimciler Mescid-i Aksa'yı basmaya devam ederse Hamas boş durmayacak" diyerek, "Cenin'deki direniş bizim bir parçamız; Halkımıza zarar gelmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Gazze sakinleri, olası çatışmalar sebebiyle ne olursa olsun en büyük bedeli kendilerinin ödeyeceklerine inanıyorlar. Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin Gazze'deki faaliyetleri sebebiyle işgalcilerin burayı hedef alması Gazze halkını endişeye sürüklüyor. 

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

ÖNCEKİ RAMAZAN İSRAİL FİLİSTİNİ KANA BULADI

İsrail'in Mayıs 2021'deki bombardımanı sırasında 39'u kadın ve 67'si çocuk olmak üzere en az 260 Filistinli öldü ve 1.900'den fazla kişi yaralandı. Yaklaşık 1.800 konut yıkıldı ve en az 14.300 kişi ağır hasar gördü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading