Yandex Metrica

İsrail'de Herzog 'iç savaş' uyarısı verip devreye girdi! 'Kendi tasarımı sunacağım'

İsrail'de Herzog 'iç savaş' uyarısı verip devreye girdi! 'Kendi tasarımı sunacağım'

İsrail'de Netanyahu hükümetinin yargıyı kendisine bağlamak için getirmek istediği yasa tasarısına karşı başlayan protestolar iç savaşı tetikliyor. Bölgede savaş çanları çalarken Cumhurbaşkanı Herzog, tehlikeye karşı uyarıda bulunarak parlamentoya kendi tasarısını sunacağını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 22:20

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, hükümetin ülkede karışıklığa sebep olan 'yargı reformu' konusunda 'iç savaş' uyarısında bulundu. Herzog, krizin çözülmesi için 'Halk Tasarısı' önerisinde bulundu. 

O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına Doğu Türkistan boykotu O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına... Haberi Görüntüle

HALK TASARISI ÖNERİSİNDE BULUNDU 

Facebook hesabından konuşma yapan Herzog, Netanyahu hükümetinin yargının yetkilerini kısıtlayan 'yargı reformu' krizinin aşılması için 'Halk Tasarısı' olarak adlandırılan önerisini duyurdu. 

Herzog, "Son birkaç hafta İsrail'in ekonomisine, güvenliğine, toplumuna, siyasi ilişkilerine ve en önemlisi İsrail'in bütünlüğüne zarar vererek bizi parçaladı." ifadelerini kullandı.

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

İÇ SAVAŞ KAPIDA 

Korkunç söylemler duyduğunu ve korkunç bir nefrete tanık olduğunu kaydeden Herzog, şunları kaydetti:

Şu ana kadar kullanmadığım bir ifade kullanacağım ve bundan korkmayacak İsrailli yoktur; gerçek bir iç savaşın ulaşamayacağımız bir şey olduğunu düşünenlerin, (konu hakkında) hiçbir fikri yok. İç savaş kırmızı çizgidir ve ne pahasına olursa olsun patlak vermesine izin vermeyeceğim.

Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine ilişkin Herzog, "Hükümet yetkilileri arasındaki ilişkide düşünceli ve mantıklı bir şekilde, köklü ve derin bir değişiklik yapılmalı. Bunun mümkün olan en geniş ortak paydaya bereket ve iyilik getirmesini sağlamalıdır." diye konuştu.

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

DEVLET YIKILMAMALI 

Herzog, "Bugün, Yahudi ve demokratik ülkemizdeki yetkililer arasındaki ilişkiler için dengeli, ihtiyatlı ve üzerinde anlaşmaya varılmış bir anayasal düzenleme için tarihi bir fırsatla karşı karşıya olduğumuza inanıyorum." dedi. 

Tasarının meclisi, hükümeti ve yargı sistemini güçlendireceğini, Yahudi ve demokratik İsrail devletini koruyacağını aktaran Herzog, bunun siyasi bir taviz olmadığını, tüm tarafların bu kamusal tartışmada zamanlamanın önemli olduğunu anlaması gerektiğini kaydetti. Herzog, "Devlet yıkılmamalı." dedi.

ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden "Endişeliyiz" Haberi Görüntüle

SADECE CUMHURBAŞKANI İMZALIYOR 

İsrail'in "i24NEWS" internet sitesine göre, bizzat Herzog tarafından iktidar koalisyonu veya muhalefetle istişare yapılmadan hazırlanan tasarı, hükümetinin yargının yetkilerini kısıtlayan “yargı reformu”nun ülke çapında huzursuzluk yaratmasına karşı uzlaşma bulmayı amaçlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading