Yandex Metrica

İsrail Cumhurbaşkanı BAE'ye gelince İran destekli Husiler füze ateşledi

İsrail Cumhurbaşkanı BAE'ye gelince İran destekli Husiler füze ateşledi

Tarihte ilk kez bir İsrail Cumhurbaşkanı, BAE'yi ziyaret etti. Isaac Herzog'un Abu Dabi'de bulunduğu sırada İran destekli Husiler balistik füzeyle saldırdı.

Dünya

23.01.2024, 18:44

Körfez yine peşpeşe meydana gelen olaylarla dünyanın gündemine oturdu. İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki normalleşme süreci kapsamında İsrail Cumhurbaşkanı tarihte ilk kez bu ülkeyi ziyaret etti. 

Abu Dabi'de Veliaht Prens Muhammed bin Zayed tarafından ağırlanan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un temasları sürerken, İran tarafından desteklenen Yemen merkezli Şii Husiler, BAE başkentine balistik füzeyle saldırıda bulundu. 

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ ÇALIŞTI

Sık sık Suudi Arabistan'daki çeşitli noktaları kamikaze drone'larla hedef alan Husilerin, BAE'ye yönelik son saldırıyı Arabistan güneydoğusundaki çöl bölgesinden gerçekleştirdiği sanılıyor. Zira Husilerin egemen olduğu Yemen topraklarıyla BAE başkenti Abu Dabi'nin arasındaki mesafe 700 km'yi buluyor. 

Saldırının ardından bir açıklama yapan BAE Savunma Bakanlığı, "Husilerin ülkeye balistik füze saldırısı hava savunma sistemlerince imha edildi" ifadesini kullandı. Abu Dabi'de büyük paniğe neden olan füzeli saldırı, başkentteki havalimanında da aksamalara yol açtı. Bazı uçak seferlerinin ertelendiği belirtiliyor. 

Yemen'deki İran destekli Husi milisler 17 Ocak'ta Abu Dabi'ye silahlı insansız hava aracıyla saldırı düzenlemişti.

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

PROGRAMDA DEĞİŞİKLİK YOK 

İsrail Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise BAE'de temaslarını daha birkaç gün sürdürmeyi planlayan Isaac Herzog'un programında bir değişiklik olmadığını duyurdu. 

Bin Zayed'in daveti üzerine Abu Dabi'ye giden Herzog, BAE'yi ziyaret eden ilk İsrail Cumhurbaşkanı oldu.

İsrail ile BAE, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett de 13 Aralık 2021'de Abu Dabi’ye ilk kez resmi ziyaret gerçekleştirerek Veliaht Prens Muhammed Bin Zayed ile bir araya gelmişti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading