Yandex Metrica

Sitede Ara

İslam düşmanlığı nedeniyle akıl sağlığı vakalarında yüzde 31 artış!

İslam düşmanlığı nedeniyle akıl sağlığı vakalarında yüzde 31 artış!

ABD'nin Michigan eylaetinde büyük bir Müslüman ve Arap toplumuna ev sahipliği yapan Dearborn kentinde 2002 yılı içerisinde akıl ve ruh sağlığıyla ilgili 1000'den fazla acil duruma müdahale edilirken, bunun altında yatan sebep olarak ise Müslümanlara özgü bir İslamofobi endişesi olduğu da gösteriliyor.

Dünya

23.01.2024, 22:16

ABD'nin Michigan eyaletinde Dearborn kentindeki Müslüman topluluk 2022 yılı için korkutan tabloyu açıkladı.

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Haberi Görüntüle

AKIL SAĞLIĞI VAKALARINDA YÜZDE 31 ARTIŞ

21 Aralık 2022 itibarıyla Dearborn'daki memurlar, bir önceki yıla göre yüzde 31 artışla yıl boyunca 1.000'den fazla akıl sağlığı acil durum çağrısına yanıt verdi.

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

'AKIL SAĞLIĞIYLA İLGİLİ BİR DAMAGALAMA MEVCUT'

Deraborn'da, Müslüman topluluklarda damgalama nedeniyle akıl sağlığı hastalıkları her geçen gün artıyor. Müslüman Ruh Sağlığı Enstitüsü başkanı Harnada Hamid Altalib, yaptığı açıklamada, "Akıl sağlığıyla ilgili bir damgalama ve bu konuda konuşmaya karşı bir direnç de dahil olmak üzere tüm kültürlerde zorluklarla karşılaşıyorsunuz, ancak Müslüman kültürüne özellikle dikkat çeken bazı şeyler var" dedi. 

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

'SİSTEMDE MÜSLÜMANLARA ÖZGÜ BİR İSLAMOFOBİ ENDİŞESİ VAR'

Sistemde Müslümanlara özgü bir İslamofobi endişesi olduğunun altını çizen Hamid, bunun neticesinde doktora görünme konusunda endişenin de kaçınılmaz olduğunu aktardı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın ve döviz kuru nasıl etkilenir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın... Haberi Görüntüle

POİS VE HALK SAĞLIĞI MERKEZİ BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

Öte yandan şehri etkileyen ruh sağlığı sorunlarını ele almak için Dearborn polisi ve şehrin Halk Sağlığı Departmanı ve Arap Topluluğu Ekonomik ve Sosyal Hizmetler Merkezi  birlikte çalışıyor.

Geçen ay Halk Sağlığı merkezi, akıl sağlığıyla ilgili acil durum çağrılarına yanıt vermek için polis departmanındaki sosyal hizmet uzmanlarını kullanan bir program başlattı.

ABD genelinde bazı toplum savunucuları polisin akıl sağlığıyla ilgili acil durumlara müdahale etme konusunda yetersiz donanıma sahip olduğunu söylüyor.

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

2020 YILINDA 1,2 MİLYON KİŞİ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

ABD'de elde edilen verilere göre, 2020'de tahminen 12,2 milyon Amerikalı yetişkin ciddi bir şekilde intiharı düşündü; 3,2 milyon kişi bir intihar girişimi planladı; ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden alınan verilere göre 1,2 milyon intihar girişiminde bulundu.

Rakamlar, her 100.000 kadın için yaklaşık altı ile karşılaştırıldığında, her 100.000 erkek için yaklaşık 23 intiharın olduğu ertesi yıl arttı.

ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden "Endişeliyiz" Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN TOPLUMLARDA İNTİHAR ORANI YÜZDE 8

Müslüman-Amerikan toplumundaki intihar oranlarına ilişkin çok az veri bulunurken, uzmanlar sayıların yüksek olduğunu söylüyor.

Journal of the American Medical Association tarafından yayınlanan 2021 tarihli bir araştırmaya göre, Katoliklerin yüzde altısı, Protestanların yüzde beşi ve yanıt veren Yahudilerin yüzde 3,6'sına kıyasla Müslümanların yaklaşık yüzde sekizi yaşamları boyunca bir intihar girişiminde bulunduğunu bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading