Yandex Metrica

İşgalci İsrail ordusu Gazze'de bir evi hedef aldı: Çok sayıda ölü var

İşgalci İsrail ordusu Gazze'de bir evi hedef aldı: Çok sayıda ölü var

İsrail ordusu sivilleri hedef almaya devam ediyor. Gazze'de bir evi savaş uçaklarıyla bombalanması sonucu çok sayıda Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Dünya

19.03.2024, 17:58

İşgalci İsrail ordusu her geçen gün yeni bir katliama imza atıyor. Özellikle sivilleri hedef alan işgalciler, durmaksızın okul, ibadethane, hastane ve konutları vurmaya devam ediyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Cibaliya beldesindeki el-Benna ailesine ait bir evi uçaklardan atılan bombalarla vuran İsrail güçleri, çok sayıda sivili öldürüdü ve yaraladı. 

İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? Haberi Görüntüle

ÖLÜLER VE YARALILAR HASTANELERE NAKLEDİLDİ

Görgü tanıkları, işgalci ordunun hedef aldığı evin yerle bir olduğunu belirtirken çevresinde de büyük bir yıkım gerçekleşti. Sağlık ekipleri ve sivil savunma ekipleri ölü ve yaralıları çevredeki hastanelere nakletti.

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

7 Ekim'de Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail işgaline cevap olarak Aksa Tufanı operasyonu başlatmış ve çok sayıda füzeyi işgal güçlerinin topraklarına göndermişti. Bu saldırıya karşılık verne İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni ağır bombardımana tabi tutarak  en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 726 Filistinliyi yaraladı. Gazze'de 74 bine yakın da yaralı bulunuyor. Enkaz altında olup da haber alınamayan ve çıkarılamayan binlerce kişinin olduğu belirtilirken İsrail güçleri özellikle sivil altyapıya zarar veriyor. Bunun için ibadethane, hastane ve okul gibi sivillerin bulunduğu yerler seçiliyor ve bombalanıyor. Saldırılar sırasında direniş hareketi işgal ordusuna ağır kayıplar verdiriyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 251'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 593 askerinin öldüğünü duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading