Yandex Metrica

Irkçı Paludan dünya basınında: Türkiye'nin öfkesi halktan geliyor

Irkçı Paludan dünya basınında: Türkiye'nin öfkesi halktan geliyor

İslam düşmanı, ırkçı Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemine dünyadan tepki yağıyor. CNN, The Guardian, Al Jazeera gibi dünya basınından birçok gazete, Paludan haberlerine geniş yer ayırırken Financial Times, Türkiye'nin öfkesinin halktan geldiğine dikkat çekti.

Dünya

07.03.2024, 06:19

Danimarkalı siyasetçi, İslam düşmanı ve ırkçı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemine dünyadan tepki üzerine tepki geliyor. İsveç'te bulunan YPG/PKK destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini asması ve ardıdnan Paludan'ın da İsveç polisi korumasında Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından İsveç ile diplomatik krizin eşiğine gelindi. 

İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek Haberi Görüntüle

'TÜRK MÜSLÜMANLAR İSVEÇ'TE KUR'AN YAKILMASINI PROTESTO EDİYOR' 

American Associated Press (AP), Türkiye'nin İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto ettiğini ve İsveçli bakanın Türkiye ziyaretinin iptal edildiğini bildirdi. Dün yapılan bir haberde, "Türk Müslümanlar İsveç'te Kur'an yakılmasını protesto ediyor" başlığını kullanan AP, İstanbul'da İsveç Başkonsolosluğu önünde gösterilerin devam ettiğine dikkat çekti. 

AP'nin haberinde başkonsolosluk binasındaki bir pencereye asılan pankarta dikkat çekerken pankartta "Kitap yakan aptalın görüşüne katılmıyoruz." ifadesi yer alıyordu. 

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den kalıcı barış için iki devletli çözüm mesajı: Türkiye ile hemfikiriz Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den kalıcı barış için iki devletli çözüm mesajı:... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İLE GERİLİMİ ALEVLENDİRDİ'

Amerika merkezli Politico dergisi ise 'İsveç'te Kur'an yakılması, NATO teşebbüsü için Türkiye ile gerilimi alevlendirdi' ifadelerini kullanırken Ankara'nın iki ülkenin savunma bakanlarının buluşmasını iptal ettiğine dikkat çekti. 

CNN International ise "Stockholm'deki protestolarda Kur'an yakıldı, Türkiye'den güçlü bir kınamayı harekete geçirdi" başlıklı haberde terör yandaşlarının fotoğraflarına yer verdi. 

Fransa merkezli uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AF) ise "İsveç'te Türkiye karşıtı gösteri, NATO teşebbüsü için gerilimi derinleştiriyor" başlıklı haberde Stockholm'ün Ankara'yı ikna etmeye çalışırken yeni bir krizi ateşlediğini belirtti. AFP Türkiye'de Paludan karşıtı gösteriler yapıldığına da dikkat çekerken Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin ve ayrıca, İsveç Başbakanı'nın da Paludan'ı kınadığını, belirtti.

Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı başladı Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı... Haberi Görüntüle

'KUR'AN YAKMA NATO GÖRÜŞMELERİNİ MAHVETTİ'

Euronews ise "Kur'an yakma Türkiye ve İsveç'in NATO görüşmelerini mahvetti" başlıklı haberde İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'ın Ankara ziyaretinin iptal edilmesine dikkat çekti. 

Fransız haber ajansı France24 ise "İsveç'te Türkiye karşıtı protestolar NATO başvurusu için tansiyonu yükseltiyor." başlıklı haberde iki ülke arasında tırmanan gerilime dikkat çekti.

Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Haberi Görüntüle

'ÖFKE DALGASI HALKTAN GELİYOR'

Financial Times gazetesinin, "Türk Büyükelçiliği dışında Kur'an yakılması İsveç'in NATO başvurusunu tehlikeye attı" başlıklı haberinde Stockholm yönetiminin NATO hedefini rayında tutmak için çılgınca bir hedefin içine girdiğini belirtti. İngiliz gazetesi, İsveç başbakanı ve dışişleri bakanının Türkiye'den yükselen  tepkiyi yatıştırmayı denediğini belirtirken, Türkiye'deki öfke dalgasının iktidar, muhalefet ve halktan geldiğini bildirdi. 

Stockholm Üniversitesi'nde Türkiye Araştırmaları Enstitüsü yöneticisi Paul Levin, NATO görüşmellerinin "derin bir kriz" içine girdiğini belirtti ve İsveç'in NATO'ya katılmasının yıllar sürebileceğine dikkat çekti. 

İngiltere merkezli The Guardian ise "Türkiye İsveç'te aşırı sağcıların Kur'an yakmasını kınıyor" başlıklı haberde Paludan'ın Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an yakmasının Ankara ve Stockholm arasındaki gerilimi artıracağını belirtti. 

Soykırım çığlığı tüm ABD'yi sardı: Harvard'da Gazze kampı! Okul İsrail’in finansmanını açıklasın Soykırım çığlığı tüm ABD'yi sardı: Harvard'da Gazze kampı! Okul İsrail’in... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İSVEÇ'iN NATO TAAHHÜTLERİNİ SORGULUYOR'

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli El Arabiya Paludan haberini "İsveç Başbakanı, Kur'an yakılmasını 'son derece saygısız'diyerek kınadı" başlığı ile aktarırken İran'ın Tasnim haber ajansı ise "Türkiye İsveç'in NATO taahhütlerini sorguluyor" başlığını kullandı. 

Amerikan ABC televizyonu ve Washington Post gazeteleri, AP'nin haberini internet sitesinde kullandı. Washington Post ayrıca, 'Türkiye İsveç'teki protestoları kınıyor, bakanların buluşması iptal' başlığını seçti, skandalın ardından İstanbul ve Ankara'da İsveç karşıtı gösterilerin düzenlendiğini okuyucularına aktardı.

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

'ÖLÜMLE YÜZLEŞİYOR'

Yunan Skai televizyonu "Stockholm'ün Türkiye ile NATO müzakareleri çabaları kördüğüm" başlığını kullanırken Lübnan'dan El Meyadin televizyonu, 'İsveç'in NATO başvurusu, Türkiye ile yinelenen kavgalar nedeniyle ölümle yüzleşiyor' dedi.

El Cezire ise Türkiye ve İsveç gerilimi hakkında ayrıntılı bir haber hazırladı. El Cezire'nin haberine göre 12 Mayıs 2022'de Finlandiya NATO'ya başvuracağına yönelik mesaj vermiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 13 Mayıs'ta Ankara'nın Stockholm ve Helsinki'nin NATO'ya girişine destek vermesinin mümkün olmadığını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading