Yandex Metrica

İngiliz kadını kurtarmak isterken ölen Müslüman Somalili 'kahraman' oldu

İngiliz kadını kurtarmak isterken ölen Müslüman Somalili 'kahraman' oldu

İngiltere, 82 yaşındaki bir İngiliz'i kurtarırken öldürülen Somalili Müslüman Ali Abucar Ali'yi konuşuyor. 20 yaşındaki Ali'nin ölümünün ardından kimliğine az vurgu yapılması eleştiri konusu oldu. Eleştiri Müslüman kahramanların hikayelerinin teröristler kadar ilgi çekmediği yönünde.

Dünya

23.01.2024, 18:19

İngiltere'nin başkenti Londra'da 82 yaşındaki İngiliz kadının öldürülmesini engellemeye çalışan Müslüman genç ülkede kahraman ilan edildi.

İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' Haberi Görüntüle

SALDIRGAN SOMALİLİ ALİ'Yİ ÖLDÜRDÜ

Olay Brentford şehrinde geçen Cuma günü yaşandı.20 yaşındaki Somali asıllı Ali Abucar Ali,  82 yaşındaki Betty Walsh'a yönelik saldırıya engel olmaya çalıştı. Yaşlı kadın ciddi şekilde yaralansa da  hayati tehlikesi yok. Ancak 20 yaşındaki Somalili genç saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Somali asıllı Ali'yi öldürmek ve Walsh'ı öldürmeye teşebbüsle suçlanan zanlı 37 yaşındaki Norris Henry bugün mahkemeye çıkacak.

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

ÖLDÜ VE KAHRAMAN OLDU

Somali asıllı gencin cesareti ülkede gündem oldu. Olay yerine, genç Ali için çiçekler ve anma mesajları bırakıldı. Olay yerinin yakınında yaşayan bir kadın da "O bir kahramandı. Yaptığı şey çok onurluydu ve ölmüş olması inanılmaz." ifadelerini kullandı.

Ali Abucar Ali'nin onuruna açılan bir bağış sayfasında, yaklaşık 70 bin sterlin toplandı.  Ülke basınında  ve sosyal medyada büyük bir övgüyle karşılanan Ali, "en sevecen, mütevazı, en komik genç adam" olarak tanımlandı. 

Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Haberi Görüntüle

''MÜSLÜMAN KAHRAMANLARIN HİKAYELERİNE TERÖRLERİNKİ KADAR MERAKLI DEĞİLLER''

Ancak Ali'nin Somalili ve Müslüman oluşuna yeterince vurgu yapılmadığınu savunanlar eleştiride bulundu. Ünlü İngiliz rap şarkıcısı ve barış aktivisti Kareem Dennis (Lowkey), Twitter'dan, "David Amess öldürüldüğünde, tüm haberlerde Somali kelimesi yoğun şekilde vurgulandı. Bir aydan kısa bir süre sonra Ali Abucar Ali, 84 yaşındaki bir kadını kurtardı ve bu süreçte öldürüldü. Somali kelimesi vurgulanmak şöyle dursun, hiçbir yerde anılmıyor." paylaşımında bulundu.

ABD'de İslam karşıtlığı üzerine araştırmalar yapan akademisyen ve avukat Khaled Beydoun da "Genç Müslüman adam bir kahraman. Keşke medya, Ali gibi Müslüman kahramanların hikayelerini, teröristleri olduğu kadar haber yapmaya hevesli olsaydı." ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ PARLAK BİR MÜSLÜMAN GENÇ

20 yaşındaki Ali Abucar Ali,  Kingston Üniversitesi öğrencisiydi. Beş yıldır Chiswick Gators basketbol kulübünün genç takımında koçluk yapıyordu. Teknik direktör Michael Kwentoh onu  "Hayatımda tanıdığım, Ali'den daha bağlı, ilgili ve sorumlu biri olmadı" sözleriyle anlatıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading