Yandex Metrica

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler?

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Cezayir'in sunduğu ve Filistin'in BM'ye tam üye olmasını öngören tasarıya ABD hayır oyu verecek. dedi.

Dünya

28.04.2024, 19:20

Günlük basın brifinginde Filistin'in BM'ye tam üyeliğiyle ilgili tasarı hakkındaki pozisyonlarını değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, "Filistin'in devlet olmasına giden en hızlı yolun, ABD'nin de desteğiyle, İsrail ile Filistin yönetimi arasındaki doğrudan görüşmeler olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullandı. Pantel, Cezayir'in sunduğu ve Filistin'in BM'ye tam üye olmasını öngören tasarı hakkında ise "BM Güvenlik Konseyindeki tasarıya ABD 'hayır' oyu verecek." dedi.

BBC muhabirinden Blinken'a Gazze ayarı: İkiyüzlü davranıyorsunuz BBC muhabirinden Blinken'a Gazze ayarı: İkiyüzlü davranıyorsunuz Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'İN BM'YE ÜYELİĞİ

Filistin, 2011'de de BM'ye tam üyelik başvurusu yapmış ancak bu müracaat, BMGK'de gereken desteği alamamıştı. Filistin, 2012'de "gözlemci statüsü" almıştı.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, 2 Nisan'da yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e bir mektup göndererek, üyelik başvurularının yeniden ele alınması için talepte bulunmuştu.

Guterres de 3 Nisan'da BMGK'ye mektup yazarak, Filistin'in talebini gündeme alma çağrısı yapmıştı.

BMGK ise 8 Nisan'da Filistin'in talebini, "Yeni Üyelerin Kabulü Komitesi"ne iletmişti.

BMGK'ye üyelikle ilgili dönüş yapması gereken Komite, iki toplantının ardından mutabakata varamadığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading