Yandex Metrica

İki Rus kenti işgal edilmek üzere: Sabotajcılar görüntü paylaşıp 'boşaltın' dedi

İki Rus kenti işgal edilmek üzere: Sabotajcılar görüntü paylaşıp 'boşaltın' dedi

Rus Gönüllü Kolordusu, Özgür Rusya Lejyonu ve Sibirya Taburu, Ukrayna sınırına yakın Rus kentlerinde terör estiriyor. Belgorod ve Kursk'a bombalar yağarken halkın bölgeyi derhal boşaltması çağrısı yapan sabotajcı gruplar, ardı ardına görüntüler paylaşarak Moskova'nın "Hepsini imha ettik" mesajını açıkça yalanlamış oldu. 

Dünya

30.03.2024, 12:17

'Vladimir Putin rejimini devirmek üzere' geçtiğimiz günlerde Rusya topraklarına giren sabotajcı gruplar sınır hattını hayli karıştırdı. Ukrayna hududuna yakın Belgorod ve Kursk'tan binlerce kişi, son birkaç gündür daha güvenli bölgelere göç ederken Rus sınır muhafızlarından bir grup askeri etkisiz hale getiren sabotajcılar ardı ardına görüntüler yayınlıyor. 

Kendilerini Rus Gönüllü Kolordusu, Özgür Rusya Lejyonu ve Sibirya Taburu olarak adlandıran gruplar, Moskova'nın birkaç gündür "Hepsini yok ettik" şeklindeki mesajlarının doğru olmadığını ortaya koyan kayıtları servis ediyor. 

Rusya Savunma Bakanlığı, "Sabotajcıların tamamı imha edildi" açıklaması yaptı ancak sınır hattında 'terör' kol gezmeye devam ediyor. 

Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Haberi Görüntüle

MUHAFIZLAR ESİR ALINIYOR 

Rus ordusundan kaçırdıkları BTR-82A tipi zırhlı muharebe aracıyla Grayvoron kasabasında görüntülenen sabotajcılar, aynı zamanda esir alınan bir Rus askerinin konuşmasını servis etti. 

Bağlı bulunduğu muhafız birliğinden askerlerin çoğunun öldürüldüğünü söyleyen esir Rus askeri, Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov'dan yardım talep ediyor. 

Sabotajcı gruplar Rusya'da

Rus Gönüllü Kolordusu, Özgür Rusya Lejyonu ve Sibirya Taburu, yayınladıkları mesajlarda ne Belgorod ne de Kursk'ta oy kullanma işleminin gerçekleşmediğini, sokakların bomboş olduğunu ve Moskova'dan yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildiriyor. 

Rus valilerden, 'iki şehrin acilen boşaltılmasını' talep eden sabotajcı gruplar, bölgeye yönelik bombardımanın daha da şiddetleneceğini bildirdi.

Rus Gönüllü Kolordusu'nun lideri Denis Nikitin önceki gün Belgorod ve Kurs çevresindeki hedeflere ateş açılacağını bildirmiş, Özgür Rusya Lejyonu ise Kursk'un Tyotkino köyünde iki Rus mühimmat deposunun imha edildiğini ileri sürmüştü. 

Dubaili zenginlerin yeni aktivitesi: Su basan yollarda jet skiyle tur attılar! Dubaili zenginlerin yeni aktivitesi: Su basan yollarda jet skiyle tur... Haberi Görüntüle

SALDIRILAR PUTİN'İ HAYLİ KIZDIRDI

Saldırılar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i de öfkelendirdi. Son açıklamasında Putin, başkanlık seçimlerini sabote etme amacı taşıyan saldırıların cezasız kalmayacağını belirterek şöyle konuştu:

Vladimir Putin

"Kiev'deki Neo-Nazi rejimi, oylama sürecini bozmak ve insanları korkutmak amacıyla bir dizi yasadışı silahlı eylem planladı ve bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu eylemler Rusya topraklarındaki yerleşim yerlerine saldırılar olarak kendini gösteriyor. Füze ve mermilerin yüzde 95'i hava savunma sistemlerimiz tarafından imha edilmektedir. Ancak bazı sivillerin yaralandığı belirtiliyor. Hepsine, ailelerine gerekli tüm yardım ve destek sağlanacaktır. Düşman bu saldırılarından ötürü cezasız kalmayacak."

Sabotajcı grupların sınır hattında etkin olduğu bölgeler

Habere Tepki Ver

4

0

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading