Yandex Metrica

Hırvat polisler sınırda Türkçe konuşacak: 99 kişi kursa başladı

Hırvat polisler sınırda Türkçe konuşacak: 99 kişi kursa başladı

Hırvat sınır polisleri Türkçe öğreniyor. Sınırda görev alan polisler Türklerle Türkçe iletişim kuracak.

Dünya

23.01.2024, 20:16

Hırvat sınır polisleri Zagreb Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe kursuna başladı. Hırvat Polis Akademisi işbirliğinde düzenlenen Türkçe kurslarının ardından Hırvat polisleri sınırda Türkçe konuşacak.

ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı Haberi Görüntüle

'TÜRK VE HIRVAT POLİSİ TÜRKÇE İLETİŞİM KURABİLECEK'

Kursun ilk gününde düzenlenen programa Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, hırvatistan Polis Akademisi Başkanı Josip Celic ve Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Fuat Korkmaz katıldı. Hırvatistan Emniyete Müdürlüğü'ne Türkçe'yi tercih ettikleri için teşekkür eden Kıran, şu şekilde konuştu:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti esnasında içişleri bakanlıkları arasından imzalanan mutabakat zaptıyla sınırlarda görev alacak Türk ve Hırvat polisleri YEE tarafından verilen kurslar sayesinde Türkçe iletişim kurabilecek.

Hırvatistan ve Türkiye emniyet mensupları arasında eşgüdümün güçleneceğini söyleyen Kıran, emniyet, sınır güvenliği ve düzensiz göç alanlarında işbirliğinin artarak devam etmesini arzuladıklarını belirtti. 

Bloomberg duyurdu: 'Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu' Bloomberg duyurdu: 'Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu' Haberi Görüntüle

'KARİYER PLANLAMASINDA TÜRKÇE'NİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK'

Celic ise polislerin kariyer planlamasında Türkçe'nin çok önemli olduğuna dikkat çekti ve yol, sınır vetrafik terimlerini içerren bir Hırvatça-Türkçe sözlük çalışması yaptıklarını duyurdu.

Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenen kursa 99 polis katılım sağlarken, ilk ders kapsamında kursiyerler Büyükelçi Kıran ile alıştırma yaptı.Kıran ayrıca polislere Türk kahvesi ve lokum hediye etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading