Yandex Metrica

Haiti'de polisler Başbakan Henry'nin evine saldırdı! Molotof kokteyli attılar

Haiti'de polisler Başbakan Henry'nin evine saldırdı! Molotof kokteyli attılar

Haiti'de polisler Başbakan Henry'nin özel konutuna taşlı ve molotofkokteyli saldırı düzenledi. Ayrıca başkent Port-au-Prince'de silah sesleri duyulduğu ve halkın evlerine kapanmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Dünya

23.01.2024, 20:22

Enflasyonun son yılların en yüksek seviyesine ulaştığı Karayip ülkesi Haiti'de, çeteler tarafından son 1 ayda öldürülen 10'dan fazla güvenlik gücü nedeniyle polisler Başbakan Ariel Heny'nin özel konutuna saldırdı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Haberi Görüntüle

MOLOTOF KOKTEYLİ ATTILAR

Arjantin'den dönen Başbakan Ariel Henry, polislerin yoğun protestosu nedeniyle bir süre havalimanında mahsur kaldı. Ariel Henry, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde havalimanından özel konutuna götürüldü. Ariel Henry, burada da polislerin taşlı ve molotofkokteyli saldırısına uğradı. Ayrıca başkent Port-au-Prince'de silah sesleri duyulduğu ve halkın evlerine kapanmak zorunda kaldığı öğrenildi.

NATO toplantılarını fırsat biliyor: Zelenski yine silah istedi NATO toplantılarını fırsat biliyor: Zelenski yine silah istedi Haberi Görüntüle

500'DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hatırlanacağı üzere ülkede silahlı grupların çatışması nedeniyle Nisan 2022'den bu yana 500'den fazla kişi hayatını yitirmişti. 3 bini aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

OLAYIN GEÇMİŞİ

Haiti'deki toplumsal huzursuzluk; Temmuz 2021'deki Devlet Başkanı Jovenel Moise suikastı, yine aynı yıl ağustosta meydana gelen ve 2 bin 200'den fazla kişinin ölümüne ve on binlerce evin yıkılmasına yol açan 7,2 büyüklüğündeki deprem, enflasyon, kolera vakaları, adam kaçırma ve şiddetin artmasıyla son bir yılda önemli ölçüde büyüdü.

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

SON YILLARIN EN BÜYÜK ENFLASYONU

Enflasyonun son yılların en yüksek seviyesine ulaştığı ülkede, nüfusun yüzde 40'ı gıda yardımlarına bağımlıyken kronik hale gelen çete çatışmaları da yüzlerce kişinin ölümüne ve binlercesinin yerinden edilmesine yol açmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading