Yandex Metrica

Güney Kıbrıs'tan yola çıkmıştı: Gazze’ye açılan deniz koridorunu kullanan ilk gemi, yardımı ulaştırdı!

Güney Kıbrıs’ın Larnaka limanından yola çıkarak Gazze’ye 200 tonluk yardım malzemesi götüren Open Arms gemisi sabah saatlerinde yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı.   

Dünya

23.03.2024, 16:44

Dünya Merkez Mutfağı ve Open Arms sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla Güney Kıbrıs’tan Gazze’ye açılan deniz koridorunu kullanan ilk gemi 200 tonluk gıdayı Gazze’ye ulaştırdı. İki STK, ilk gemiyi Gazze’ye ulaştırma, sahile geçici iskele yapma, yükü boşaltma ve ikinci gemiyi yükleme dahil çalışmalarına devam ediyor.

Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Haberi Görüntüle

İKİNCİ GEMİ DE YOLA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR 

Güney Kıbrıs’ın Larnaka Limanı’ndan Dünya Merkez Mutfağının (WCK) koordinasyonunda 200 ton su, taze meyve, sebze dahil gıda ile ayrılan Open Arms gemisi, yanında yüzdürdüğü mavna ile Gazze açıklarına dün ulaşmıştı. Sivil toplum kuruluşları, diğer taraftan Gazze sahilinde İsrailli yetkililerle birlikte geçici iskele çalışmaları yürüttü ve böylece gıda yardımı, dün akşam karaya boşaltıldı. WCK ilk pilot seferin başarılı olduğunu ve ikinci gemiyi yüklemeye başladıklarını açıkladı. 

Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna kadar açıldı Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna... Haberi Görüntüle

6 ŞUBAT DEPREMİNDE BÖLGEYE YARDIMDA BULUNMUŞLARDI

Türkiye’deki 6 Şubat depremlerinde bölgeye birçok mutfak açan Şef Jose Andres’in kurduğu WCK, ulaştırdıkları insani yardımla milyonlarca öğün yemeğin Gazzelilere sunulacağını ifade ederek “WCK, bugün erken saatlerde deniz yoluyla gelen yaklaşık 200 ton pirinç, un, protein ve daha fazlasını boşaltıyor. Bu sevkiyat, karaya boşaltılırken aynı zamanda ikinci gemimiz de yüzlerce ton gıdayla Güney Kıbrıs'tan yola çıkmaya hazırlanıyor” açıklamasında bulundu.

Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek Haberi Görüntüle

AÇLIĞIN YAYILMASINI ENGELLEMEK İÇİN KARA YOLU AÇILMALI

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles, iki sivil toplum kuruluşuna üstün gayretleri için teşekkür dileklerini ileterek “Karanlık zamanlarda bir umut ışığı olan bu insanlık eylemi için Dünya Merkez Mutfağı’na teşekkür ediyorum. Açlığın yayılmasını önlemek için insani yardımın Gazze'ye hızla ve mümkün olan her yolla, özellikle de kara yoluyla ulaşması gerekiyor” dedi.

ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' Haberi Görüntüle

EKİM AYINDA KORİDORLA YARDIM ÖNERİSİ KONUŞULMUŞTU 

Mısır ve Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne sınırlı insani yardım ulaşıyor. AB ve bölge ülkeleri ise abluka altındaki Gazze'de yaşayan Filistinlilerin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere yeni formüller üzerinde çalışma yapmıştı. Kıbrıs Cumhurbaşkanı Hristodulidis, abluka altıdaki Gazze'ye 'insani deniz koridoru' açma fikrini İsrail Başbakanı Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmüştü. 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Loading