Yandex Metrica

Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek

Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek

Türkiye'den Gazze'ye gönderilen "9. İyilik Gemisi" 16 Nisan'da Mersin Limanı'ndan hareket etmişti. Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaşan gemideki yardımların Gazze'ye ulaştırılması için çalışmalar devam ediyor.

Dünya

27.04.2024, 11:00

Türkiye, Gazze'ye en fazla insani yardım gönderen ülke konumunda. Daha önce tonlarca insani yardım gönderen Türkiye, son olarak "9. İyilik Gemisi"ni Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştırdı. Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç malzemelerinin Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yoğun çaba sarf ediliyor. 

ABD'de üniversitelerde başlayan Gazze gösterileri engel tanımıyor: Polisin sert müdahalesi ve gözaltıları protestoculara geri adım attıramadı ABD'de üniversitelerde başlayan Gazze gösterileri engel tanımıyor: Polisin sert müdahalesi... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN KIZILAYINA TESLİM EDİLECEK

Türkiye'den gönderilen 227 bin 63 gıda paketi, 869 ton un, 14 bin 700 bebek bezi, 2 bin uyku tulumu ve 400 ton muhtelif malzemenin bir kısmı tırlara yüklendi. Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket eden Türk tırlarında bulunan malzemeler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Filistin Kızılayına teslim edilecek.

'Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir' denildi! Bir ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı! 'Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir' denildi! Bir ülke daha Filistin'i... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EN FAZLA YARDIM YAPAN ÜLKE

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) güncellediği verilere göre Türkiye, İsrail'in tüm engellemelerine rağmen yüzde 26'lık insani yardım oranıyla BAE'yle birinciliği paylaştı. Türkiye, daha önce yüzde 23'le ikinci sırada bulunuyordu. Türkiye böylece yardım oranını artırarak BAE'nin yardım oranını yakalamış oldu. Türkiye ve BAE'yi Suudi Arabistan yüzde 15'lik insani yardım oranıyla takip ediyor. Suudi Arabistan'ın ardından ise yüzde 7 ile Katar geliyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading