Yandex Metrica

Güney Kıbrıs'la Yunanistan bir oldu! Orduya 2.5 milyon euroluk destek verecekler

Güney Kıbrıs'la Yunanistan bir oldu! Orduya 2.5 milyon euroluk destek verecekler

Yunan Devlet Ajansı ERT'de yayınlanan habere göre Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunan Hava Kuvvetlerine 2,5 milyon euro bağış yapma kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 20:23

Yunan Devlet Ajansı ERT'de yer alan habere göre Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'in Atina'da yaptıkları görüşmede GKRY tarafı Yunan ordusuna bağış yapacağını açıkladı. 

Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak Haberi Görüntüle

2.5 MİLYON EURO BAĞIŞ YAPACAKLAR 

GKRY'nin 2.5 milyon euroluk bağış tutarının, 30 Ocak'ta Yunanistan'a ait F-4 tipi savaş uçağının İyon Denizi'nde düşmesi ve uçaktaki yardımcı pilotun ölmesi sonrası Yunan Hava Kuvvetlerine destek için yapılacağı bildirildi. 

Diğer yandan görüşmede, Kıbrıs'ta sürdürülebilir ve işlevsel çözüm arayışları ile GKRY ve Yunanistan'ın yaşadığı benzer ekonomik kriz süreçleri görüşüldü. 

İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu İran açıklaması İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu... Haberi Görüntüle

100'DEN FAZLA KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile de bir araya gelen Anastasiadis, Atina'ya geliş sebeplerinden birinin de Atina'nın doğusundaki Mati kasabasında 2018'deki yangının ardından bölgeye yapılan park ve sosyal konutlar için destek vermek olduğunu ifade etti.

Ayrıca Anastasiadis, GKRY'nin bu yapılar için de 10 milyon euro destek verme kararı aldığına dikkat çekti. Mati'de 2018 yılında çıkan orman yangınında 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading